Najave i događaji

Memorijalni turnir u Malom Orašju: Prikupljeno više od 1,2 miliona dinara

komentari (0)

Izvor: Tanjug

04.05.2024 14:32
Ilustracija MN Press
Ilustracija

U prisustvu porodica nastradalih u Duboni i Malom Orašju, delegacija fudbalskih klubova Crvena zvezda i Partizan i stotina gledalaca počeo je memorijalni turnir u malom fudbalu "Za naše anđele". 

Dan obeležavanja godišnjice masakra počeo je prigodnom ceremonijom, a turnir je okupio 12 ekipa. Mozzart fondacija je obezbedila donaciju od 10.000 evra za pomoć u daljem oporavku povredjenih.

"Naša obaveza danas je da čuvamo sećanje na sve nastradale i da ne dozvolimo da vreme donese zaborav. Ovaj turnir će postati tradicionalan jer je veliki broj mladića nastradalih 04. maj volelo i igralo fudbal. Tragedija je da se na ovim terenima masakr i dogodio. Tuga je velika, a ogromne su i rane svih preživelih. Zato je neophodno da se zajedno borimo da oni imaju kvalitetan oporavak do potpunog izlečenja i u tu svrhu smo danas turnir i organizovali, da prikupimo novac za tretmane povredjenih", rekao je Andjelko Aćimović jedan od organizatora turnira, navodi se u saopštenju.

Borjan Popović, upravitelj Mozzart fondacije rekao je da je ta fondacija bez razmišljanja prihvatila poziv da pomogne turniru i donira novac, jer je sada najvažnije da svi povredjeni imaju rehabilitaciju i terapije. 

"Sećanje na žrtve je obaveza svih nas i mi pozivamo da se svi pridruže ovakvim humanitarnim dogadjajima", izjavio je Popović.