• VIŠE
    _
  • ENG
| Vesti
Izdvajamo
Otišao još jedan VAŽAN član dinastije Golden Stejta
Izvor: Mondo | Autor: mondo.rs | Postavljeno: 10.07.2019.
Važan "šraf" Voriorsa u šampionskim godinama zvanično napustio ekipu. Nije jedini ovog leta...

Guliver/Getty images/Ezra Shaw

Golden Stejt će zadržati Kleja Tompsona, zajedno sa Stefom Karijem i Drejmondom Grinom.

Međutim, tu će se otprilike i završiti nabrajanje igrača koji su dali ogroman doprinos osvajanju tri titule, a koji će i dalje nositi dres Voriorsa.

Posle Kevina Durenta (30), koji je otišao u Bruklin, kao i Andrea Igudale (35), koji je (za sada) član Memfisa, Golden Stejt se rastao i sa poznatim veteranom Šonom Livingstonom (33).

Trostruki šampion i univerzalac koji je u Ouklendu dostigao NBA vrhove nakon jedne od najtežih povreda u istoriji lige (kidanje prednjeg i zadnjeg ligamenta kolena ISTOVREMENO), napustio je ekipu Stiva Kera jer su Voriorsi hteli da njegovu platu iskoriste u drugu svrhu.

Livingstonu su bila garantovana dva miliona dolara na tri sezone, a Golden Stejt je ovim potezom napravio još jedan korak ka podmlađivanju ekipe i rasterećenju franšize budžeta, da bi uklopili predviđene plate u dozvoljeni iznos.

Iskusni "kombo" bek igrao je pet godina za Golden Stejt, a prethodno je nosio dres niza timova, počev od El-Ej Klipersa (2004-08), preko Majamija, Oklahome, Vašingtona, Šarlota, Milvokija, Klivlenda, Bruklina...

<< NAZAD