NBA

Rudi Gober rekordni četvrti put najbolji defanzivac NBA lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.05.2024 08:25
Rudi Gober je četvrti put najbolji defanzivac NBA Tanjug/AP Photo/Abbie Parr, File
Rudi Gober je četvrti put najbolji defanzivac NBA

Nije bilo mnogo sumnje da će centar Minesote Rudi Gober ponovo pokupiti nagradu za najboljeg defanzivca NBA lige. Iskusni Francuz je četvrti put proglašen za najboljeg (2018, 2019, 2021, 2024), pa se tako izjednačio sa rekorderima Dikembeom Mutombom i Benom Volasom.

Stameni centar "vukova" je zaista oslonac najbolje odbrane u NBA ligi, primala je 108,4 poena na 100 poseda u proseku, 2,2 manje od drugoplasiranog Boston Seltiksa.

"Odbrana je produkt timskog rada. Volimo da dobijamo individualne nagrade, to je sjajno, ali nikad ne možete to sami da učinite. Imam veliku zahvalnost saigračima, koji veruju u mene i dozvoljavaju mi da radim ono što najbolje umem", istakao je Gober.

Kad je Gober (31) na parketu, protivnici su uspevali da pogode samo 21,6 odsto šuteva, a kad nije taj procenat se uvećavao na 26,7 što slikovito objašnjava i Francuzove reči da Minesota timski igra najbolju odbranu u NBA ligi. To je na svojoj koži osetio i Denver, koji je baš na konto te granitne odbrane na svom parketu izgubio od Timbervulfsa oba polufinalna meča Zapadne konferencije.

"Kada smo se okupili na početku priprema za sezonu zacrtali smo sebi da ćemo biti najbolja odbrana u NBA. Momci su to prihvatili, radili smo na dome svakodnevno i na umu imamo samo jedan cilj - da pokušamo da osvojimo šampionski prsten. Za velike stvari je potrebno vreme. Pobede ne dolaze preko noći, morate da prevazićete mnoge nevolje, da imate kao tim i uspone i padove", istakao je Gober nadajući se da je došlo vreme da se sve naplati šampionskim prstenom.

Ruki sezone Viktor Vembanjama završio je drugi u glasusanju za defanzivca sezone, treći je bio centar Majami Hitsa Bem Adebajo.