Vesti iz košarke

Nikola Jović za TV Arena sport: Džimi je tvrdoglav čovek, samo da svi budemo zdravi za OI

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

07.05.2024 22:21
Nikola Jović, košarkaš Majamija MN Press
Nikola Jović, košarkaš Majamija

Srpski reprezentativac i košarkaš Majami HitaNikola Jović prisustvovao je drugoj utakmici plej-ofa ABA lige između Crvene zvezde i Mege.

Iako je već govorio za domaće medije, posle meča pričao je ekskluzivno za TV Arena sport. Prvo se dotakao skoro završene sezone.

"Bilo je svega i svačega, nisam igrao na početku, mislim da je na kraju bila uspešna sezona i zadovoljan sam".

Potom se osvrnuo na jedan težak period, kada nije bio u planovima Erika Spolstre, a otkrio je kako je iz svega toga izvukao najbolje.

"Izašao sam treningom iz svega toga. I kada sam igrao u 'G' ligi stalno sam trenirao baš dobro i to je nešto što mene vadi. Ovo je sport koji ja volim i samo tako mogu da izađem iz tih težih perioda".

Neizbežno je bilo pitanje o Džimiju Batleru, koji mu je kako sam kaže, kao stariji brat.

"Biti oko njega dok je u 'prajmu' je velika stvar. Pomaže mnogo sa iskustvom koje ima. Sjajan je igrač na obe strane terena, razume košarku i NBA kao organizaciju i divota je biti pored njega".

Poznato je da Batler smatra da je najbolji teniser na planeti Karlos Alkaraz, a Jović još uvek pokušava da ga ubedi da je to zapravo Novak Đoković.

"On je tvrdoglav čovek... Voli tog Alkaraza i šta da radim", rekao je kroz smeh srpski as.

Za kraj, osvrnuo se na predstojeće Olimpijske igre.

"Nadam se da će sve biti u redu i da ću dobiti šansu. Ne razmišljam puno o tome dok ne počnu pripreme, nadam se da ćemo biti zdravi".