Evroliga

Šanse za ostavku bile su ravne nuli: Ataman odveo PAO na F4 Evrolige pa naravio žurku u svlačionici

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.05.2024 13:45
Trener Panatinaikosa Ergin Ataman razgovara sa igračima tokom tajm-auta Guliver/Stefanos Kyriazis IPA Sport
Trener Panatinaikosa Ergin Ataman razgovara sa igračima tokom tajm-auta

Košarkaši Panatinaikosa posle 12 godina igraće na fajnal-foru Evrolige, pošto su u petoj utakmici četvrtfinalne serije pobedili Makabi iz Tel-Aviva sa 81:72.

Nakon susreta, igrači grčkog tima, uz šampanjac, proslavljali su veliku pobedu u svlačionici, a posebno je razdragan bio trener Ergin Ataman, koji će, prema svemu sudeći, zadržati svoju poziciju u Atini.

Podsetimo, tokom serije sa Makabijem, trener Panatinaikosa dao je niz kontroverznih izjava – posle poraza u prvom meču rekao je da će PAO ipak otići na F4, da bi nakon toga došla i izjava da će podneti ostavku ukoliko ne odu u Berlin.

Posle tih izjava, košarkaš Panatinaikosa Marijus Grigonis rekao je da postoji nula posto šansi da će Ataman napustiti tim, jer je duboko verovao da će grčka ekipa slavili u petoj seriji, što se na kraju i desilo.

"Video sam intervju sa Grigonisom nakon što sam rekao da ću, ako ne uđemo na fajnal-for, napustiti Panatinaikos. Rekao je da za postoji "nula šanse" za to. Naravno, nula šansi, ponovo smo pobedili", euforično je rekao Ataman u svlačionici I poručio igračima:

“"U redu momci, uživajte, odličan posao. Još dve utakmice do titule!”, zaključio je turski stručnjak.