Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Dejan Petković
Fudbal
24.11.2022. • 18:01

"RAMBO" PETKOVIĆ ZA TV ARENA SPORT: Kladio sam se sa Zikom da dobijamo Brazil 2:1

Dejan Petković
Ekskluzivni intervju sa legendom srpskog i brazilskog fudbala

Kada je reč o brazilskom fudbalu, nema boljeg sagovornika od Dejana Petkovića. Popularni "Rambo" lansirao se u fudbalsku orbitu iz Crvene zvezde, stigao odmah do Santjaga Barnabea i Real Madrida, igrao u Sevilji i Italiji, ali je status legende, pravog fudbalskog božanstva, stekao u dalekom Brazilu.

Nastupao je Petković za brojne klubove iz najmnogoljudnije zemlje Južne Amerike, ali je za navijače čuvenog Falmenga postao zvezda, ništa manja od najvećih legendi brazilskog fudbala.

Petković se u Dohi nalazi u ulozi ambasadora FIFA i predstavlja Srbiju, bez obzira štonikadanije odigraonijedna meč za nacionalni tim, a novinar TV Arena sport, Goran Svilar, pričao je sa nekadašnjim asom pred utakmicu sa "selesaom".

RAMBO PETKOVIĆ ZA TV ARENA SPORT IZ KATARA: Dobijamo Brazil 2:1 / 24.11.2022.

"Pola života sam proveo u Brazilu, živim tamo, ali naravno da navijam za Srbiju. Šta više kladio sam se sa Zikom da ćemo ih dobiti 2:1, a on je rekao da će biti isti rezultat za njih. Ko izgubi plaća ručak u Brazilu kad se vratimo sa Mundijala, a ukoliko bude nerešeno račun preuzima vlasnik restorana. Dakle, ne mogu da izgubim", rekao je Petković.

Večerašnji duel će, prema rambovom mišlenju, biti mngoo drugačija nego ona u Moksvi od pre četiri godine i Srbija danas ima više šansi da pobedi.

"Prva utakmica na šampionatu je uvek teška, a Srbija je danas mnogo bolja nego što je to bila u Rusiji. Reprezentativci 'orlova' su vodeći u svojim klubovima, a predvodi ih Dragan Stojković koji je bio vrhunski i igrači mu veruju. Brazilci će imati problem da zaustave Aleksandra Mitrovića, pogotovo u skok igri, ali pitanje je da li će on igrati", istakao je Dejan Petković i dodao:

"Ne znam ni da li su oporavljeni Filip Kostić, Ivan Ilić i Dušan Vlahović, a ako nisu, možda je bolje da ne igraju, nego da se čuvaju za druge dve utakmice u grupi. Jer, ta prva nikada ije toliko bitna, uvek su važnije druge dve, jer ukoliko na njima pobedite prolazite dalje. Mislim da Srbija može da se plasira u osminu finala, a za mene, čak, ne bi bilo ni iznenađenje ni da stigne do polufinala".

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci