Otvori pretragu
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 12:15
Brooklyn - LA Lakers
arenasport2
Na programu od 12:30
Epizoda 33
arenasport3
Na programu od 12:00
Kilmarnock - Celtic
arenasport4
Na programu od 12:30
Emsija
arenasport5
Na programu od 12:00
Reims - PSG
Otvori pretragu
Da ovoga bude češće? Meč "orlova" u Srbiji, van Beograda, posle TRI godine!
Fudbal
09.10.2019. - 15:41

Da ovoga bude češće? Meč "orlova" u Srbiji, van Beograda, posle TRI godine!

Da ovoga bude češće? Meč "orlova" u Srbiji, van Beograda, posle TRI godine!
MN Press
Ljubiša Tumbaković preuzeo je ideju Slavoljuba Muslina koji je popravljanje atmosfere u taboru "orlova" počeo...

Odnos navijača prema fudbalskoj reprezentaciji Srbije uvek je bio specifičan i složen, po pravilu pun kritike, ali i ljubavi, koja doduše (pre)često zahladi zbog izneverenih očekivanja.

Svakim porazom ili aferom "orlovi" su gurali navijače od sebe, ali čini se da su spremni za novo primirje.

Posle teškog poraza od Ukrajine (0:5) i praktično ostajanja bez šanse za direktan plasman na EURO2020, došlo je do smene selektora Mladena Krstajića i dolaska iskusnijeg Ljubiše Tumbakovića, koji je i te kako svestan da je podloga za bolje rezultate i "zdravija" atmosfera, kako u svlačionici, tako i među narodom koji ponovo nema poverenje u fudbalere.

Otvorenijeg stava prema medijima i sve češćim navijačkim akcijama, poput posete školama, FSS je pokazao spremnost da pruži ruku narodu, a posebno konkretan korak u tom smislu može se smatrati prijateljski meč sa Paragvajem (četvrtak, 20.45).

 

Fudbalski savez Srbije odlučio je da upražnjen FIFA termin iskoristi za odigravanje utakmice, iako je često u prethodnih nekoliko godina znao i da ga 'preskoči', a zanimljivo je da će ovo biti prvi prijateljski meč koji su 'orlovi' odigrali pred našim navijačima posle čak tri godine.

Još interesantnije jeste da će biti odigran u Kruševcu, nadajući se da će i ljudi iz unutrašnjosti pružiti podršku koja je posebno zahladila u Beogradu.

Sličnom metodom kao Ljubiša Tumbaković poslužio se i Slavoljub Muslin čiji je mandat na klupi "orlova" počeo utakmicama u Užicu i Novom Sadu, pobedama nad Kiprom i Izraelom, gde se postepeno popravljala atmosfera iz prethodnog perioda, posle neuspeha u kvalifikacijama za EURO2016, što je takođe doprinelo plasmanu na Mundijal 2018.

 

 

Prethodnih godina je FSS znao prijateljske utakmice obično da igra u gostima, verovatno i zbog finansijskog aspekta, ali bi ovakve prilike i nastupi pred publikom koja se uželela velikih mečeva mogli da budu važniji od novčane injekcije.

"Orlovi" u mandatu Mladena Krstajića nisu nijednom igrali prijateljsku utakmicu u Srbiji, gostovali su Nemačkoj u Volfsburgu, dok su i utakmice protiv Bolivije, Čilea, Nigerije, Maroka, Južne Koreje i Kine igrali na neutralnim lokacijama ili gostima, pa je možda i to doprinelo "udaljavanju" nacionalnog tima od navijača koji nisu toliko česti bili ni na stadionima u takmičarskim mečevima.

Vredi istaći da je pre ovoga došlo i do pomirenja sa Lukom Milivojevićem, Matijom Nastasićem i Nikolom Maksimovićem, pa je posle sve idealnijih uslova i smanjenja spoljnih faktora koji "okružuju" reprezentaciju vreme i za ono najvažnije što popravlja odnos sa navijačima.

Rezultati!
 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci