Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Zlatko Dalić
Mundijal - KATAR 2022
08.12.2022. • 14:15

DALIĆ PRED BRAZIL: Ne sme da nam se desi nervoza kao Srbiji

Zlatko Dalić
Tanjug/AP Photo/Darko Bandic
Selektor Hrvatske nada se da neće ponoviti grešku  "orlova"

Aktuleni vicešampion sveta Hrvatska sutra od 16.00 časova (TV Arena Premium 1) igra četvrtfinalni meč protiv Brazila. Selektor Zlatko Dalić je na pres konferenciji istakao da je za njega ovaj duel ravan finalu iz Moskve od pre četiri godine, ali da je "prerano došao".

Gledao je Dalić više puta meč Srbije i Brazila sa otvaranja grupne faze i nada se da njegova selekcija neće upasti u zamku i nervozu kao "orlovi".

"Srbija je sat vremena igrača odlično, ali su onda igrači postali nervozni. Posle gola Brazila je Srbija pala. Ne smemo upasti u tu nervozu, moramo da budemo maksimalno disciplinovani i čekati priliku", istakao je Dalić na pres konferenciji.

Levi bek Borna Sosa se oporavio i može se očekivati da se vrati u startnu postavu iako je Borna Barišić dobro odradio posao na meču sa Japanom. Izvanjavajući se umetničkim klizačima ako ih je uvredio rečenicom "u klizanju je bitan utisak, a u fudbalu nije", Dalić je rekao da mu ne smeta ples Brazilaca posle gola.

"Oni imaju svoj način veselja i zabave, tu pokazuju zajedništvo, narav, karakter i to je njihovo pravo. Da li je to manjak respekta prema protivniku ili ne, nije ni bitno. Ne bih voelo da moj tim tako slavi, ali Brazilci su takvi kakvi jesu i to je lepo. Za nas je ovaj meč ravan finalu u Moskvi. Mislim da je Hrvatska jedina manja država koja je posle velikog uspeha ponovila dobar plasman na narednom Mundijalu. Ne želimo da ovde stanemo, želimo da idemo dalje i borićemo se za to", istakao je Dalić.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci