• VIŠE
    _
  • ENG
| Vesti
Izdvajamo
Vaterpolisti: Da popravimo utisak, IMAMO budućnost
Izvor: Mondo | Autor: mondo.rs | Postavljeno: 24.07.2019.
Ostale su još dve utakmice za vaterpoliste Srbije na Svetskom prvenstvu u Gvandžuu, utakmice u kojima će pokušati da...

MN Press

Razočarani što su ispali iz borbe za medalje, vaterpolisti Srbije pokušaće da ostvare što bolji plasman na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji.

Od Svetskog prvenstva u Barseloni 2013. gdine, Srbija nije bila u ovoj situaciji, da se ne bori za medalju na nekom velikom takmičenju. Tačnije, upravo od Barselone je počela potpuna dominacija srpskog tima u ovom sportu.

Ali, bez sedmorice najiskusnijih, ovaj tim je poklekao pod pritiskom i zasluženo je poražen od Španije u četvrtfinalu, što je srpskim igračima teško palo.

U četvrtak ujutru, u 7 časova po srednjeevropskom vremenu, rival će biti selekcija Nemačke, koja se na Svetskom prvenstvu prikazala u odličnom svetlu i umalo je iznenadila favorizovanu Hrvatsku u četvrtfinalu.

Pojačana nekadašnjim igračem Partizana Lukom Gilenom pružila je žestok otpor i Italiji i Hrvatskoj i pokazala da odavno nije imala bolji tim. U duel sa reprezentacijom Srbije, Nemci će ući rasterećeni, svesni da su već ostvarili dobar rezultat.

"Najvažniji je naš prilaz utakmici. Protiv Španije nije bio dobar. Nije nevažno koja će nam pozicija pripasti na kraju. Ovaj tim ima perspektivu i najvažnije je da kao tim stičemo iskustvo. Nemci su odličan tim, pretili su Hrvatima do kraja utakmice. Imaju nekoliko vrsnih igrača kao što su Štam i Gilen. Neće biti lako ali želimo da popravimo utisak i uspešno završimo šampionat", rekao je Sava Ranđelović.

<< NAZAD