Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 12:15
Golden State - Denver
arenasport2
Na programu od 12:00
Sheffield - Arsenal
arenasport3
Na programu od 12:30
Pacos Ferreira - Benfica
arenasport4
Na programu od 12:00
Partizan - Vojvodina
arenasport5
Na programu od 12:00
The Price of Gold
Otvori pretragu
Biciklizam
Ostali sportovi
06.04.2021. • 15:25

OD BEOGRADA DO BANJALUKE: Sve je spremno za biciklističku trku

Biciklizam
Vladimir Kuvalja
Biciklistička trka "Beograd - Banjaluka" voziće se u periodu od 22. do 25. aprila

Pred nama je 15. međunarodna biciklistička trka "Beograd - Banjaluka"

U pitanju je jedna od najznačajnijih sportsko turističkih manifestacija u Srbiji i Republici Srpskoj, koja spaja dve prestonice, Beograd i Banjaluku. Trka je podeljena na četiri etape.

- 22. april: Beograd - Šabac

- 23. april: Obrenovac - Bijeljina

- 24. april: Bijeljina - Vlasenica

- 25. april: Prijedor - Banjaluka

Petnaestu godinu za redom karavan sa 400 učesnika u trci prećiće državnu granicu izmedju Srbije i Republike Srpske bez zaustavljanja. Trka već godinama ima status manifestacije od posebnog značaja za Republiku Srpsku i Srbiju i najbolji je primer dobre saradnje i dodatnog povezivanja našeg naroda sa obe strane Drine kroz sport. 

Trka "Beograd - Banjaluka" jedino je biciklističko takmičenje u regionu koje se nalazi u prvoj kategoriji Svetske biciklističke Unije (UCI). 

Na trci će nastupiti 175 biciklista iz 35 svetskih zemalja. Intesovanje najvećih svetskih timova je iz godine u godinu sve veće, a tokom 2021. trka će u svom 15. izdanju ugostiti timove iz Španije, Italije, Nemačke, sa Novog Zelanda, iz Kambodža, Paragvaja, Rusije, Sjedinjenih Američkih Država, Kazahstana, Poljske, Slovačke, vozače iz Holandije, Francuske, Austrije kao i ekipe iz celog regiona. 

Medju učesnicima će biti i kompletna reprezentacija Srbije, a debitantski nastup imaće i reprezentacija Crne Gore. 

Posebnu pažnju treba obratiti i na Novo Nordisk tim iz SAD-a, EvoPro tim sa Novog Zelanda, Bardijani iz Italije, Vino Astana Motors iz Kazahstanca, Masi Vivo Konekta tim iz Paragvaja, kao i Adria Mobil tim iz Slovenije. 

Šabac i Obrenovac će ove godine prvi put u istoriji trke Beograd - Banjaluka i zvanično biti etapna mesta. 

U Šapcu će 22. aprila na cilju prve etape, u sklopu trke biti obeležen i dan grada, dok će Obrenovac biti domaćin starta najznačajnije etape tokom koje će biti predjena granica izmedju Srbije i Republike Srpske bez zaustavljanja. 

Tokom četiri trkačka dana karavan u kojem će biti više od 400 ljudi prećiće više od 1.000 kilometara kroz Srbiju i Republiku Srpsku. 

Zbog pandemije koronavirusa 70 posto svetskih međunarodnih takmičenja i biciklističkih trka je otkazano, a trka Beograd - Banjaluka je tokom 2020. održana besprekorno. 

Ispoštovane su sve mere u borbi protiv pandemije koronavirusa i tokom trke nije zabeležen ni jedan slučaj zaražavanja, što dodatno govori u prilog da je trka organizovana na najvišem svetskom nivou. 

Trka je ne samo sportski, već i turistički dogadjaj, koji ima za cilj promociju najlepših prirodnih i turistički destinacija u Srbiji i Republici Srpskoj. 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci