Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 06:00
Live Stage 4
arenasport2
Na programu od 06:00
Poljska - Nemačka
arenasport3
Na programu od 06:00
Kamnik - Conegliano
arenasport4
Na programu od 06:00
Real Betis - Real Sociedad
arenasport5
Na programu od 06:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Đoković
Ostali sportovi
27.11.2020. • 19:59

ĐOKOVIĆ NAJBOLJI TENISER U DECENIJI: Statistika je na njegovoj strani

Đoković
YouTube/lehunterpro/printscreen
Kada se uporede rezultati velike trojke, jasno je ko je tu najbolji

Novak Đoković je šesti put završio godinu kao prvi teniser sveta i na najboljem je putu da obori rekord po broju nedelja na vrhu ATP liste.

Iako ima tri grend slema manje od Rodžera Federera i Rafaela Nadala, čiste brojke pokazuju da je Đoković ubedljivo, ali ubedljivo najbolji teniser u deceniji na izmaku!

Iako je svet prošle godine birao sve iz svašta iz decenije, znamo da je ova decenija počela 2011. i da se završava na kraju ove godine. E, u njoj je Srbin zabeležio čak 83 pobede nad rivalima iz prvih pet na ATP listi, dok su Nadal i Federer ZAJEDNO ostvarili 82! Španac ima 45 trijumfa, a Švajcarac 37.

Nije to sve, daleko od toga. Đoković je u tom periodu osvojio 16 grend slem titula, opet više nego njegova dva najveća rivala zajedno: Nadal je u istom periodu osvojio 11 grend slemova, a Federer četiri!

Idemo dalje, Đoković je osvojio 31 masters, da ne ponavljamo "više nego dva rivala zajedno", reći ćemo da ih je Nadal osvojio 17, a Federer 11. Kada su u pitanju pobede u "velikoj trojci", Srbin ih ima 43, Španac 21, a Švajcarac 18.

Đoković je osvojio mnogo više ATP bodova nego njegovi rivali, a proveo je i mnogo više vremena na prvom mestu – 301 nedelju, naspram 132 Nadala i 25 Federera.

Ovde imate još detalja, uključujući i vremena provedena na drugom i trećem mestu, broj godina koje su završili kao prvi, ukupan broj titula…

Iako će neko reći da je Federer bio dominantan u prethodnoj deceniji, to je tačno, ali je on stariji od obojice svojih rivala.

Kada je teniska decenija za nama, tu nema nikakve sumnje – Novak Đoković je daleko najbolji!

Poslednje vesti

Poslednji video snimci