Novak Djoković

Žreb za turnir u Sinsinatiju: Đoković protiv Alkaraza može tek u finalu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.08.2023 08:59
Žreb za turnir u Sinsinatiju: Đoković protiv Alkaraza može tek u finalu Guliver

Prvi zvaničan turnir za najboljeg tenisera Srbije, Novaka Đokovića od poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkraza, biće onaj u Sinsinatiju koji počinje 13. avgusta, a uvodni meč u Sjedinjenim Američkim Državama će odigrati protiv pobednika meča između Alehandra Davidoviča Fokine i Tomasa Martina Ečeverija.

Žrebom koji su u petak kasno uveče održali organizatori određeno je i da će mu potencijalni rival u trećem kolu biti pobednik susreta u kojem će se sastati bolji iz mečeva Kameron Nori - Gael Monfis, odnosno Aleks Deminor - Džej Džej Volf.

Dalje je projektovano da bi drugi tensier sveta u četvrtfinalu mogao da se sastane sa Italijanom Janikom Sinerom, a u polufinalu bi mogao da ukrsti koplja sa Danilom Medvedevim ili Holgerom Runeom, što praktično znači da bi sa "dželatom" iz Londona i prvim igračem na ATP listi, Karlosom Alkarazom mogao da se sastane tek u finalu.

Titulu na turniru u Sinsinatiju brani hrvatski teniser Borna Ćorić, dok Đoković prošle godine nije igrao zbog zabrane ulaska u SAD, te na ovom tuniru može samo da osvoji nove odove na ATP listi na kojoj za Karlosom Alkarazom zaostaje 430 "koraka".

Novak će se na ovom turniru takmičiti i u konkurenciji dublova i to u paru sa saigračem iz Dejvis kup reprezentacije Srbije, Nikolom Čačićem, a prvi rivali će im biti Džejmi Mari i Majk Vinus.