Novak Djoković

Novak Đoković posle pola decenije u Indijan Velsu: Jedva čekam start turnira, ovde sam imao neverovatne mečeve

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.02.2024 09:25
Novak Đokovič Tanjug/AP Photo/Andy Wong
Novak Đokovič

Posle gotovo pola decenije, Novak Đoković igraće na turniru u Indijan Velsu, koji je zakazan od 6. do 17. marta, a uoči starta Mastersa iz serije 1000, srpski teniser odlučio je da se javi navijačima putem društvenih medija.

Zbog pandemije korona virusa i svih kasnijih problema sa ulaskom u Sjedinjene Američke Države, Novak Đoković nije igrao u Indijan Velsu punih pet godina, pa će tek ove sezone biti u prilici da prestigne Rodžera Federera (5) po broju titula na turniru. 

"Sada smo u 2024. godini, a ja sam poslednji put igrao na Indijan Velsu još 2019. godine. Prošlo je pet godina, predugo da se ne bude deo teniskog raja. To je jedan od, bez sumnje, najboljih turnira na svetu. Ovo je verovatno omiljeni turnir mnogim igračima, uključujući i meni. Ne mogu da dočekam da dođem i igram ponovo pred nekim od najboljih navijača koje imamo", rekao je Novak.
 

 

 

Srpski teniser, podsetimo, nije igrao još od Australijan opena, pošto je uzeo pauzu zbog nešto kraće "ofsezone".

"Prva titula na Indijan Velsu bila je 2008. godine, to je bila jedna od najboljih titula u mojoj karijeri u tom momentu. Imao sam sreću da još četiri puta osvojim ovaj turnir, da igram neke neverovatne mečeve u finalu, sa Federerom, Nadalom i mnogim drugim sjajnim teniserima. Zaista se radujem povratku", rekao je Đoković.

Nagradni fond u Indijan Velsu je skoro 12 miliona dolara, dok titulu brani Karlos Alkaraz.