ATP

Novak Đoković započeo 420. nedelju na čelu ATP liste: Kecmanović pao za 16 pozicija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.04.2024 08:28
Novak Đoković MN Press
Novak Đoković

Najbolji svetski teniser, Novak Đoković nastavio je dominaciju u svetu tenisa i ove nedelje je započeo 420. nedelju kao prvi igrač na ATP listi.

On se na tom mestu tokom karijere nalazio više od osam godina, a u nedelju je postao i najstariji teniser kojem je pošlo za rukom da drži čelnu poziciju liste najboljih igrača na planeti, oborivši tako rekord Rodžer Federera.

Nole, na danas objavljenoj listi, ima 9.725 bodova, iza njega se nalazi Janik Siner iz Italije sa 8.710, dok je Španac Karlos Alkaraza na trećoj pozicji sa 8.645 bodova.

Četvrto mesto na listi najboljih igrača sveta pripada ruskom teniseru Danilu Medvedevu, a peti je nemački predstavnik Aleksander Zverev.

Rus Andrej Rubljov je šesti, a zatim slede Holger Rune iz Danskec, Poljak Hubert Hurjač je napredovao dve pozicije i sada je osmi na svetu, Grigor Dimitrov iz Bugarske je deveti, a deseta pozicija pripada Norvežaninu Kasperu Rudu.

Laslo Đere je i ove nedelje drugi najboljeplasirani srpski teniser na 34. poziciji, Dušan Lajovi je napredovao jedno mesto i trenutno je 56. igrač sveta, a Miomir Kecmanović je pao 16 pozicija i sada je 66. teniser na planeti. 

Najbolji svetski teniseri ove nedelje započinju učešće na Mastersu u Monte Karlu, a Novak Đoković je kao prvi nosilac turnira slobodan u uvodnom kolu.