ATP

Vladavina se nastavlja: Đoković započeo 417. nedelju kao najbolji na svetu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.03.2024 08:47
Novak Đoković servira protiv Luke Nardija na turniru u Indijan Velsu Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
Novak Đoković servira protiv Luke Nardija na turniru u Indijan Velsu

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković započeo je ovog ponedeljka 417. nedelju na čelu ATP liste, dok ga i dalje prati Španac, Karlos Alkaraz.

Imajući u vidu da Nole prošle godine nije učestvovao na turniru u Indijan Velsu, rana eliminacija već u trećem kolu nije negativno uticala na broj njegovih poena, već je čak svoj saldo uvećao za 50, dok je Karlito odbranom trofeja ostao na 8.805, što je za 920 manje od lidera.

 

 

Italijan Janik Siner je na trećoj poziciji, finalistra turnira u Indijan Velsu, Danil Medvedev iz Rusije je na četvrtom, dok je skok od jedne pozicije napravio Nemac Aleksander Zverev i sada je on na petom mestu ATP liste.

Rus Andrej Rubljov je preuzeo njegovu šestu poziciju, a zatim slede Skandinavci  Holger Rune i Kasper Rud, Hubert Hurkač iz Poljske je deveti, a Aleks de Minor iz Australije zauzima 10. poziciju na listi najboljih svetskih tenisera.

Drugi najboljeplasirani srpki teniser je i dalje je Laslo Đere na 35. poziciji, Miomir Kecmanović je 46. igrač sveta i njih dvojica su napravila skok od jednog mesta u odnosu na prošlu ATP listi, dok je Dušan Lajović napredovao četiri pozicije i trenutno je 52. igrač na svetu.