ATP

Karlos Alkaraz odbranio titulu u Indijan Velsu: Danil Medvedev pao u dva seta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.03.2024 08:01
Karlos Alkaraz sa peharom u Indijan Velsu Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
Karlos Alkaraz sa peharom u Indijan Velsu

Španski teniser, Karlos Alkaraz odbranio je titulu na Mastersu u Indijan Velsu, budući da je u velikom finalu "petog Grend slema" bio bolji od ruskog predstavnika Danila Medvedeva - 7:6, 6:1.

I iz samog rezultata je jasno da je u prvom setu vođena velika bitka u kojoj je publika mogla da uživa, ali vidi kakav temperament ima rođeni Moskovljanin.

 

 

Rus je mnogo bolje otvorio meč, poveo je 3:0 u gemovma i bio daleko sigurniji od rivala. Međutim, Karlito je vrlo brzo uspeo da se vrati, uspostavi ravnotežu na ternu, a potom i nametne svoju igru.

Tokom igranja taj-brejka Medvedev je ušao u rasparavu sa glavnim sudijom Mohameda Lajanija zbog toga što je smatrao da je loptica koju je udario Španac završila u autu, što se kasnije pokazalo kao njegova loša procena.

Verovatno opterećen nervozom, Danil u drugom setu nije bio na nivou kakav je potreban da bi se osvojio Masters u Indijan Velsu te je Španac odbranio titulu od prošle godine i stigao do svog 13. trofeja u karijeri.

 

 

"Veoma sam srećan nakon osvojenog trofeja u Indijan Velsu, ali pre svega nivoom tenisa koji sam prikazao protiv najboljih igrača na svetu. To mi mnogo znači. Najznačajnija mi je bila podrška mojih navijača. Idemo", poručio je Španac nakon osvojenog trofeja posle kojeg je ostao na drugoj poziciji ATP liste.

Špancu je osvajanjem prvog Matersa u sezoni pripao i nagrdni ček u iznosu od 1.100.000 dolara.