ATP

Poznati finalisti Indijan Velsa: Alkaraz izbacio Sinera, Medvedev se namučio sa Polom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.03.2024 08:55
Karlos Alkaraz i Danil Medvedev će se sastati u finalu ATP turnira u Indijan Velsu Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
Karlos Alkaraz i Danil Medvedev će se sastati u finalu ATP turnira u Indijan Velsu

Start godine je bio kao iz snova za Janika Sinera, ali onda se pojavila noćna mora u vidu Karlosa Alkaraza i taj san okončala. Španac je savladao aktuelnog šampiona Australijan Opena 2:1 (1:6, 6:3, 6:2).

Bio je meč drugog i trećeg tenisera prekinut nakon samo tri gema zbog kiše u Indijan Velsu. Kada je nastavljen, dominirao je Italijan, dok je Alkaraz sa druge strane samo pravio greške. Tako nije ni bilo previše iznenađujuće kada je na semaforu stajalo 6:1 u korist Sinera.

Međutim, situacija je u potpunosti promenjena u daljem toku meča. Španac je igrao smirenije, pravio greške i dalje, ali ne u tolikoj meri koliko kolega preko puta mreže. Sineru je malo šta polazilo za rukom, a najlošiju igru od početka godine prikazao je u trećem setu koji je Alkaraz dobio 6:2 i plasirao se u finale ATP turnira u Kaliforniji.

 

 

U drugom polufinalu su gledaoci takođe mogli da uživaju u odličnoj teniskoj predstavi. Danil Medvedev je savladao Tomija Pola 2:1 (1:6, 7:6, 6:2). Imao je Amerikanac sve u svojim rukama i delovalo je da nema izlaza da Rusa, ali je jedan loš doskok promenio tok meča.

Pol je igrao sjajno pred domaćom publikom i uzeo prvi ste brže nego što je bilo ko na stadionu očekivao. U istom ritmu je započeo i drugi, ali je i Medvedev podigao svoj nivo igre. Stiglo se do taj-brejka gde je američki teniser imao mini brejk (3:2) i servirao je. Dva igrača su priredila odličan poen, ali se Pol povredio pri doskoku i izvrnuo zglob.

Reagovao je medicinskim tajm-autom, lekar mu je pomogao, ali je bilo vidljivo da Amerikanca muče bolovi i da nije na istom nivou. Medvedev je tako uzeo drugi set u taj-brejku, a ona bez većih problema slavio i u trećem.

Rus je tako zakazao revanš sa Karlosom Alkarazom od kog je baš u finalu Indijan Velsa izgubio prethodne godine.