ATP

Đoković je punih osam godina najbolji na svetu: Novak započeo 419. nedelju na čelu ATP lste

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.04.2024 08:28
Novak Đoković Guliver
Novak Đoković

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković započinje ovog ponedeljka 419. nedelju kao prvi igrač na ATP listi sa 9.725 osvojenih bodova, bez obzira što nije učestvovao na turniru u Majamiju.

Ovaj podatak izgleda još neverovatnije kada se preračuna u godine, budući da je sa današnjim danom Novak Đoković punih osam godina svoje karijere proveo na prvom mestu liste najboljih na svetu.

Drugi na svetu od prvog dana aprila je italijanski teniser Janik Siner koji je u finalu ovog Mastersa savladao Grigora Dmitrova iz Bugarske i na toj poziciji pretekao Španca Karlosa Alkaraza koji je učešće završio nakon poraza od finaliste turnira na Floridi.

 

 

Četvrtu poziciju na svetu i dalje zauzima ruski predstavnik Danil Medvedev, dok je peti na ATP listi najboljih igrača sveta Aleksander Zverev iz Nemačke.

Rus Andrej Rubljov je na šestoj poziciji, a zatim slede Holger Rune iz Danske, Norvežanin Kasper Rud, Grigor Dimitrov je deveti igrač sveta nakon što je napredovao tri pozicije, a deseti je Poljak Hubert Hurkač.

Što se ostalih srpskih tenisera među 100 najboljih na svetu tiče, samo je Laslo Đere napravio skok i sada je 34. na svetu, dok je Miomir Kecmanović nazadovao četiri pozicije i sada zauzima 50. mesto, dok je Dušan Lajović sa 52. pao na 57. mesto najboljih svetskih tenisera.