ATP

Janik Siner slavio u finalu Majamija protiv Dimitrova

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.03.2024 22:55
Janik Siner Tanjug/AP Photo/Lynne Sladky
Janik Siner

Mladi Italijan nema nameru da stane. Janik Siner osvojio je Masters u Majamiju, pošto je u finalu pobedio Grigora Dimitrova i to ubedljivo 6:3, 6:1. Meč je trajao 74 minuta. Očekivalo se da će Bugarin pružiti daleko veći otpor Italijanu, međutim to se nije desilo. Siner je potvrdio da se nalazi trenuto u najboljoj formi na ATP turu.

Dobio je Dimitrov prva dva servis gema sa nulom, međutim, Siner je imao odgovor i potom je samo pojačavao, do pete brzine da bi na kraju bez većih problema osvojio prvi set. 

 

 

U drugom setu je Dimitrov uspeo samo da izbegne "nulu" na semaforu i dođe do 1:1.

Sve posle toga bila je fantastična igra Sinera za novu titulu u ovoj godini. 

Ovo je bio četvrti međusobni duel italijanskog i bugarskog tenisera, a treći trijumf Sinera. Italijan je trijumfom u Majamiju stigao do 13. titule u karijeri, a treće u ovoj sezoni.

On će od sutra zvanično preuzeti drugo mesto na ATP listi od Španca Karlosa Alkaraza, dok Novak Đoković ostaje prvi teniser sveta. 

 Dimitrov je u karijeri osvojio devet trofeja. On je trenutno na 12. mestu ATP liste, ali će od sutra zvanično biti deveti teniser sveta. Masters u Majamiju igrao se za nagradni fond od 8.995.555 dolara.