ATP

Dimitrov: Siner igra vanserijski tenis

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.03.2024 11:48
Grigor Dimitrov Tanjug/AP Photo/Andy Wong
Grigor Dimitrov

Bugarski teniser Grigor Dimitrov rekao je posle plasmana u finale Mastersa u Majamiju, da je njegov rival u finalu Janik Siner trenutno najbolji teniser na svetu. 

Dimitrov se plasirao u finale Mastersa u Majamiju, pošto je u polufinalu danas pobedio Nemca Aleksandera Zvereva sa 2:1 (6:4, 6:7 (4:7), 6:4).

"Mnogo toga dobrog je urađeno, ali ima još tu mnogo posla. I dalje verujem u sebe. Ovo finale je samo višnja na torti. Bila je to žestoka borba na obe strane. Napadali smo jedan drugog, posebno posle prvog seta, mislim da je tada podigao igru i bio veoma jak kroz ceo drugi set i u taj-brejku. Stavljao me je pod veliki pritisak. U trećem setu, imao je jednu brejk šansu. Servirao sam dobro i krenuo po svoje udarce. Na kraju sam igrao sa više autoriteta i dobro sam plasirao loptu", istakao je Dimitrov.

 

Janik Siner se u finale plasirao posle ubedljive pobede protiv Karolsa Alkaraza. 

"Igra vanserijski tenis. Volim takve mečeve, želim da se testiram. To je finale, jedan od onih duela kada moram da se koncentrišem na svoju stranu mreže. Sa druge strane Siner je pokazao za šta je sposoban, ali i ja sam. Ovo bi mogao da bude veoma interesantan meč", zaključio je Dimitrov.