Vesti iz fudbala

Alegri zbog Vlahovića odlazi iz Juventusa sa osvojenim peharom: Srpski reprezentativac postigao gol za trijumf u Kupu Italije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.05.2024 23:03
Dušan Vlahović Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia
Dušan Vlahović

Fudbaleri Juventusa pobednici su Kupa Italije, budući da su u finalnoj utakmici bili bolji od Atalante, a gol odluke je postigao srpski reprezentativac Dušan Vlahović - 1:0 (1:0).

Meč je odigran na stadionu "Olimpiko" u Rimu, a pobedonosni gol centarfor "orlova" je postigao već u 4. minutu susreta i to tako što je izbegao ofsajd zamku, a zatim povukao loptu ka golu nominalnog domaćina i rutinskim udracem smestio loptu u mrežu.

Postigao je Vlahović u drugom poluvremenu još jedan pogodak, ali je on poništen zbog minimalnog ofsajda koji je utvrđen tek nakon provere u VAR sobi, a teren je napustio desetak minuta pre kraja susreta.

Igrači oba tima pružili su sjajnu partiju u glavnom gradu Italije, u finišu susreta se tresla konstrukcija gola i sa jedne i sa druge strane, nakon pogođene stative Ademola Lukmana u 80, odnosno prečke Fabija Miretija nekoliko minuta kasnije sa druge strane, ali je rezultat ostao isti, baš kao i nakon pokušaja Andreja Mirančuka.

Juventus je na taj način stigao do 15. trofeja u Kupu Italije, koji je je prethodne dve sezone bio u vlasništvu Intera iz Milana, a crno-beli su ga osvajali 2021. godine.

Trener tima iz Torina, Masimilijano Alegri je u finšu susreta pobesneo na neke sudijske odluke zbog čega je isključen, ali se zahvaljujući Dušanu Vlahoviću od klupe crno-belih oprašta osvojenim trofejem.