Vesti iz fudbala

Kup Italije na TV Arena sport: Juventus i Atalanta u ključnom klinču za trofej

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.05.2024 10:40
trofej Kupa Italije, za koji se bore fudbaleri Juventusa i Atalante Guliver
trofej Kupa Italije, za koji se bore fudbaleri Juventusa i Atalante

Inter je davno stavio obe ruke na titulu šampiona Serija A, pa je u italijanskom fudbalu ostalo samo još da Juventus i Atalanta za 90 i koliko bude potrebno minuta, večeras, reše pitanje vlasništva nad trofejom nacionalnog Kupa u sezoni 2023/24. (21.00, TV Arena 2 Premium). 

Kao u finalu 2021. godine, kada je klub iz Torina baš protiv ekipe iz Bergama poslednji put zgrabio poslednji takav pehar, ukupno 14 u svojoj slavnoj istoriji. Atalanta je samo jednom napravila takav uspeh, davne 1963. godine, a onda uz pomenuti izgubila još tri ključna megdana za drugi po važnosti domaći trofej.

 

 

Na putu do ovog izbacili su Sasuolo, Milan i Fiorentinu, dok je "stara dama" bila kobna za Salernitanu, Frozinone i Lacio, dok su se izgubljenoj borbi za skudeto u stopu pratili. Toliko da su posle 36 kola dva tima tik jedan uz drugog, Juve kao četvrti na tabeli (67 bodova) osigurao je mesto u narednoj Ligi šampiona, dok je Atalanta (63) na pedalj od tog podviga.

Ako bi se šanse merile rezultatima u poslednje vreme onda su srpski internacionalci Dušan Vlahović i Filip Kostić, s ostalim momcima u crno-belim dresovima u startu u minusu, jer su vezali ni manje ni više nego pet nerešenih rezultata u Seriji A, a potkrao im se i bezbolni poraz od Lacijala u revanšu polufinala Kupa.

 

 

U isto vreme "boginja" je nizala samo pobede u četiri poslednja kola prvenstva, plus su Lukman, Ederson i društvo izborili finale Lige Evrope sa nezadrživim Bajerom iz Leverkuzena. Srećan kraj meča na rimskom "Olimpiku" sigurno bi im doneba napumpao samopouzdanje pred sudar sa nemačkim takmacem 22. maja u Dablinu. 

 

Cup tree provided by Sofascore