WTA

Iga Švjontek lagano "odservirala" Kiz: Poljakinja prva polufinalistkinja u Rimu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.05.2024 17:44
Iga Švjontek, poljska teniserka, ušla u Top četiri na turniru u prestonici Italije Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini
Iga Švjontek, poljska teniserka, ušla u Top četiri na turniru u prestonici Italije

Poljska teniserka Iga Švjontek u potpunosti je opravdala stzatus favoritkinje u svom delu četvrtfinala Otvorenog prvenstva Italije, pošto je sa laganih 2:0 (6:1, 6:3) "odservirala" Medison Kiz iz Rima i prva ušla u Top 4.

Meč je trajao samo 76 minuta, od čega prvi set kraće od drugog, jer je prvoplasirana na WTA listi prvi brejk napravila u startnom gemu, a onda još dva puta oduzela gem Amerikanki na njen servis. 

 

 

U nastavku petog međusobnog duela sa Kiz napravila je samo jedan takav prevrat, za 3:1, ali joj je i to bilo dovoljno da završi planirani posao. I ostvari četvrti trijumf protiv 16-plasirane u singl svetskom poretku. 

Švjontek sada čeka bolju iz duela Koko Gof (Sjedinjene Američke Države) i Ćinven Džen (Kina), koji bi trebalo da bude odigran večeras. Druga dva četvrtfinala su sutra na programu, a sastaju se Viktorija Azarenka (Belorusija) i Danijela Kolins (SAD), te Arina Sabalenka (Belorusija) - Jelena Ostapenko (Letonija).

Dvadesetdvogodišnja Švjontek ima četiri osvojena Grend slema u karijeri, tri Tolan Garsa i jedan US Open, a u Rimu je titulu osvajala 2021. i 2022. godine. 

 

Cup tree provided by Sofascore