ABA liga

(VIDEO) Željko Obradović sumirao poraz: Promašeni šutevi i manjak koncentracije su nas mnogo koštali

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.05.2024 22:10
Trener Partizana Željko Obradović MN Press
Trener Partizana Željko Obradović

Trener Partizana Željko Obradović govorio je konferenciji za medije posle poraza njegovog tima od Crvene zvezde u drugoj utakmici finalne serije ABA lige. 

Ekipa Janisa Sferopulosa odigrala je čitav meč u visokom ritmu. Partizan nije imao rešenja na unutrašnju igru crveno-belih, koja je zahvaljujući sjajnoj timskoj igri i odličnoj roli Nemanje Nedovića u prvom poluvremenu, na kraju slavila rezultatom 80:73.

"Čestitke Zvezdi na zasluženoj pobedi, stekli su veliku prednost. Vode 2:0, a na nama je da se podignemo i da odigramo najbolje što možemo u poslednjoj utakmici. Igrali su u visokom ritmu tokom čitave utakmice, kada god smo prišli, Zvezda je imala spreman odgovor. Procenat puta nije bio dobar, koncentracija nije bila na nivou, promašili smo dosta otvorenih šuteva i tu smo izgubili utakmicu", rekao je Obradović na startu izlaganja.

Nije želeo previše da razgovara o potencijalnoj petoj utakmici.

"Želim da razgovaram samo o narednom meču. Kao što sam i rekao, moramo da se uzdinemo za prvu narednu utakmicu u Areni. Trebamo da odigramo mnogo bolje. Zadovoljan sam bio zalaganjem svoje ekipe. Imali smo dobar protok lopte u prvom poluvremenu, ali ne i dobru realizaciju. Imali smo takođe dobar odnos skokova u odnosu na rivala, ali produkcija jednostavno nije bila dobra. U drugom delu igre falila nam je kolektivna igra. Kasnije smo u odbrani dozovljavali da postigne veliki broj koševa iz tranzicije. Šta da kažem... Zadovoljan sam zalaganjem svoje ekipe. Postojala je velika želja, ali šta je tu je. Platili smo danak svojim greškama".

 

 

Osvrnuo se i na učinak Kevina Pantera i da li je možda potrebno da on preuzme odgovornost za ovaj poraz.

"To ćemo još uvek analizirati, uvek sam verovao svojim igračima. Svi žele da daju svoj maksimum. Nekad se odigra dobro, nekad loše, ostaćemo zajedno i nadam se da ćemo dobiti tu treću utakmicu", rekao je Obradović i nastavio sa svojom analizom:

"Igraći su imali želje. U pojedinim momentima su izgeldali kako su izgledali. Nama je falila koncentracija, mirnoća... Zvezda je imala mnogo bolje procente šuta za dva poena i to je odlučilo utakmicu. Neke otvorene šuteve smo morali da pogodimo. Naročito za tri poena. U prvom poluvremenu smo pravili faul-koševe. To je stvar loše koncentracije i to je zapravo najvažniji faktor za razvoj utakmice."

Govorio je o atmosferi koju su napravili navijači Zvezde

"Kao i u prvoj utakmici, ponoviću - lepo je kada vidim punu halu i kada se navija. Njihovi navijači prave dobru atmosferu, a što se tiče uvreda, to je na njima. Ja mogu samo da apelujem na naše navijače na fer i sportsko navijanje. Poznati su po tome i nadam se da će sve proći u najboljem redu u Areni", zaključio je trener Partizana.

 

Cup tree provided by Sofascore