NBA

Boston opravdao ulogu favorita i plasirao se u finale Istočne konferencije NBA lige: Tejtum vodio glavnu reč

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.05.2024 07:55
Džejson Tejtum Tanjug/AP Photo/Charles Krupa
Džejson Tejtum

Košarkaši Bostona prvi su finalisti Istočne konferencije plej-ofa NBA lige, budući da su u petoj utakmici polufnalne serije slavili protiv Klivlenda 113:98 za ukupnih 4:1.

Ponovo je glavni u timu Seltiksa bio fenomenalni Džejson Tejtum koji je ubacio 25 poena i uhvatio 10 lopti i na taj način treću godinu u nizu odveo svoj klub u konferencijsko finale, gd eće im rival biti bolji iz duela Dalas - Oklahoma.

Klivlend je bio solidan na ovom meču, iako u rosteru nije bilo Donovana Mičela, Džereta Alena i Karisa Levertea. Dugo su se držali gosti  u životu, ali je Boston u četvrtoj četvrtini kod rezultata 88:85 napravio seriju 13:2 i već tada se naziralo da će upravo oni obezbediti prolaz u finale, mada je ostalo da se igra još gotovo sedam minuta.

 

 

"Ovaj tim je pokazao da poseduje karakter, a klub da je stabilan i organizovan. Mnogi će misliti da je plasman u finale Istočne konferencije nešto najnormalnije, ali za to je potrebno mnogo truda i zato čestitam svima. Držali smo se zajedno i tako će biti do kraja plej-ofa", rekao je Tejtum.

Samo tri poena manje od njega dao je Al Hoford koji j imao i 15 uhvaćenih lopti, a kompletna prva petorka Seltiksa je imala dvocifren košgeterski učinak.

S druge strane, najefikasniji u dresu Klivlenda bio je Even Mobli sa 33 poena, Markus Moris je ubacio 25, dok su svi ostali bili daleko ispod tog nivoa.

Standings provided by Sofascore