NBA

Novi brejk Dalasa protiv Oklahome: Sjajni Dončić vodio Meverikse do prve meč lopte

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.05.2024 07:52
Košarkaš Dalas Meveriksa, Luka Dončić Tanjug/AP Photo/Nate Billings
Košarkaš Dalas Meveriksa, Luka Dončić

Košarkaši Dalas Meveriksa su napravili novi brejk u seriji protiv Oklahoma Siti Tandera. Oni su slavili na gostovanju 104:92 i tako će imati prvu meč loptu na svom terenu u noći između subote i nedelje za prolazak u finale NBA plej-ofa Zapadane konferencije

Najzaslužniji za trijumf Dalasa bio je Luka Dončić sa 31 poeno, 10 skokova i 11 asistencija. Podršku je imao u vidu Derika Džounsa sa 19 poena, Kajrija Irvinga sa 12, Dereka Lajvlija sa 11 i Pi Džej Vašingtona sa 10. Sa druge strane se istakao Šej Gildžis Aleksander sa 30 poena, dok su ga pratili Čet Holmgren sa 13, Džejlen Vilijams i Lugenc Dort sa po 12, a Džoš Gidi je dodao 11 poena.

Ako izuzmemo uvodne minute meča gde je Oklahoma imala vođstvo 8:2, gosti iz Teksasa su vodili gotovo čitavu utakmicu. Do kraja prve deonice su preokrenuli rezultat i imali +2 nakon 12 minuta igre, ali je druga četvrtina donela prevagu na stranu Meveriksa.

 

 

Ekipa Džejsona Kida je otvorila drugi period serijom 16:5 i tako stigla do prvog dvocifrenog vođstva na meču (+13). Domaćin se trudio do kraja meča da spusti tu razliku i vrati se u utakmicu, ali je Dalas svaki njihov nalet odbijao.

Oklahoma je najbliža bila na šest minuta do kraja, kada je Vilijams postigao poene za -8, ali je franšiza iz Teksasa odgovorila vezanim poenima i tako bez većih problema privela meč kraju.

Dalas će u noći između subote i nedelje dočekati Oklahomu od 02.30 po srednjeevropskom vremenu, a tu utakmicu moći ćete da pratite u direktnom prenosu na kanalima TV Arena sport.

 

Cup tree provided by Sofascore