ATP

Đoković je sada i zvanično duplo bolji od Nadala: Novak započeo 418. nedelju na čelu ATP liste, Rafa ih ima 209

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.03.2024 08:03
Novak Đoković na Mastersu u Indijan Velsu Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
Novak Đoković na Mastersu u Indijan Velsu

Srpski teniser, Novak Đoković od ovog ponedeljka može i zvanično da kaže da je duplo bolji igrač od Španca Rafaela Nadala. To govori broj nedelja na listi najboljih tenisera sveta koji kaže da je Rafa na čelu ATP liste proveo 209 nedelja, a Nole je započeo svoju 418. sedmicu kao prvi reket sveta.

Drugu poziciju na rang listi najkvalitetnijih tenisera sveta zauzima Nadalov zemljak Karlos Alkaraz koji je bez većih problema uspeo da savlada Roberta Karbeljasa Baena (6:2, 6:1) i plasira se u treće kolo Mastersa u Majamiju sa kojeg je Đoković odlučio da odustane.

 

 

Treći igrač sveta na dan 15. marta 2024. godine je Janik Siner iz Italije, ruski teniser Danil Medvedev je na četvrtom mestu, dok peta pozicija pripada Aleksanderu Zverevu iz Nemačke.

Ruski teniser Andrej Rubljov koji je na Floridi poražen već u drugom kolu od 60. igrača na svetu, Tomasa Mahača zauzima šestu poziciju, Danac Holger Rune je na sedmom mestu, a iza njega slede Kasper Rud iz Norveške, Poljak Hubert Hurkač i Australijanac Aleks de Minor.

Od ostalih srpskih tenisera Laslo Đere zauzima 33 poziciju, Miomir Kecmanović je 48. igrač sveta, a Dušan Lajović je na 57. mestu.