ATP

Majami video brzu eliminaciju Rubljova i pobedu ucveljene Sabalenke: Dva meča obeležila novi dan Mastersa na Floridi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.03.2024 08:59
Andrej Rubljov, ruski teniser, udara lopticu tokom izgubljenog meča na Mastersu u Majamiju Guliver/AP Photo/Wilfredo Lee
Andrej Rubljov, ruski teniser, udara lopticu tokom izgubljenog meča na Mastersu u Majamiju

U novoj turi mečeva Mastersa u Majamiju dva ishoda su privukla pažnju, jer je Andrej Rubljov doživeo poraz od kolege bez pobede protiv nekog od tenisera iz Top 10, a Arina Sabalenka smogla snage da uzme reket, izađe na teren i samo nekoliko dana posle tragične smrti njene velike ljubavi dobije svoj prvi duel na turniru serije 1.000.

Šesti igrač sveta bio je slobodan u prvom kolu, da bi mu u drugom glave došao Tomaš Mahač iz Češke i to za svega 65 minuta razmene udaraca - 0:2 (4:6, 4:6). Rus je prošle nedelje je ispao u šesnaestini finala takmičenja istog bodovnog ranga u Indijan Velsu, a sada je doživeo potop protiv 60. reketa sveta. 

Mahač je u oba seta napravio je po jedan brejk, u prvom u petom, a u drugom u trećem gemu, što se na kraju ispostavilo dovoljno za plasman među 32 najbolja. I prvi "skalp" nekog iz najbolje desetorke u ATP poretku. 

 

 

Večiti četvrtfinalista Grend slemova je u drugom setu imao po jednu brejk loptu u šestom i desetom gemu, ali ih nije iskoristio, pa je njegov rival stigao do najveće pobede u karijeri i prilike da se probije dalje, ukoliko savlada boljeg iz meča Endija Mareja i Tomasa Martina Ečeverije. 

Druga teniserka sveta, Arina Sabalenka, takođe je u pohod na titulu krenula od drugog kola, u kom je savladala jednu od svojih najboljih prijateljica među koleginicama, Špankinju Paolu Badosu sa - 2:0 (6:4, 6:3).

Ništa neočekivano, reklo bi se, međutim taj meč je privukao pažnju zbog toga što je to bilo prvo pojavljivanje u javnosti Beloruskinje, tog tipa, nakon što je njen bivši dečko i dugogodišnji emotivni partner Salavat Julajev Konstantin Koltsov u Majamiju, po svoj prilici, izvršio samoubistvo. 

Uprkos tragičnom odlasku nekadašnjeg hokejaša i trenera Sabalenka je ostala pri odluci da učestvuje na prestižnom turniru u SAD, kao i pri izboru da do daljnjeg ne drži konferencije za medije. 

 

 

Dvadesetpetogodišnja Beloruskinja igrala je crnini, njena rivalka takođe je bila obučena u crno, a Sabalenki su za trijumf bili dovoljan jedan brejk u prvom i dva u drugom setu. U narednoj rundi očekuje je duel sa Ukrajinkom Anhelinom Kalininom koja je eliminisala Karolinu Voznijacki.