Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Zumbul Mahalbašić
Fudbal
22.04.2022. • 12:40

MAHALBAŠIĆ ZA TV ARENA SPORT: Sačuvaćemo Proleter u eliti

Zumbul Mahalbašić
FK Proleter
Novi trener novosadskog superligaša optimist za kraj sezone

Proleter će u poslednjih pet kola plej-auta za opastanak u Superligi Srbije voditi Zumbul Mahalbašić. On je na klupi zamenio Dušana Bajića i pokušaće da unese pravu energiju u ekipu i pokuša da obezbedi opstanak u eliti.

"Spadam u red mlađih trenera i smatram da je klupa Proletera pravi izbor. Ceo stručni štab na čijem sam čelu i koji je ostao isti, daće sve od sebe kako bi klub na kraju sezone izborio opstanak u Superligi. Iako sam pratio utakmice Proletera još upoznajem igrački kadar, ali to neće biti prepreka kako bi ostvarili zacrtan cilj", rekao je Mahalbašić.

Mahalbašić (43) je pre sedam godina započeo trenersku karijeru.

"Trenersku karijeru sam započeo 2015. godine kao pomoćnik u prvoligašu Loznici, zatim sam dve godine predvodio jedan amaterski klub u Švajcarskoj. Po povratku na ove prostore bio sam trener u dva prvoligaša iz Republike Srpske - FK „Janja“ i FK „Zvijezda 09“, nakon čega sam dobio poziv Milana Đuričića da budem deo njegovog stručnog štaba u Radničkom iz Niša. Prethodne sezone bio sam prvi pomoćnik Davoru Berberu na klupi Novog Pazara kada smo izborili opstanak u Superligi. Poslednji klub u kojem sam radio kao trener pre dolaska u Proleter bio je srpskoligaš „Rađevac“ iz Krupnja", rekao je novi trener Proletera.

Debitovaće na klupi 28. aprila protiv Spartaka u Subotici, a zatim ga do kraja plej-auta očekuju dueli sa Metalcem (d), Radničkim iz Kragujevca (g), Kolubarom (g) i Novi Pazarom (d).

Proleter se posle 32 kola nalazi na 14. mestu sa 31 bodom koliko ima i 13. Radnički 1923. Novi Pazar ima 29 a Metalac 28 bodova.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci