Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 04:00
Nice - Lille
arenasport2
Na programu od 04:00
Fenix Toulouse Handball - HC Metalurg
arenasport3
Na programu od 04:00
Epizoda 42
arenasport4
Na programu od 03:00
Šibenik - Dinamo
arenasport5
Na programu od 03:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Odbojka
06.07.2020. - 12:54

Korona promenila sistem kvalifikacija za EP 2021.

MN Press
Evropska odbojkaška konfederacija saopštila je termine održavanja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u obe konkurencije

Pandemija korona virusa nije samo uticala na prekid sportskih takmičenja, već će zbog te infekcije morati da se naprave i izvesne promene u takmičenjima.

Evropska odbojkaška konfederacija saopštila je termine kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. u obe konkurencije, koje će biti održane po specifičnom sistemu.

Umesto utakmica kod kuće i na strani, zbog problema izazvanih korona virusom, odbojkašice i odbojkaši će odigrati po dva turnira u periodu od maksimum 10 dana, preneo je Odbojkaški savez Srbije.

 

Evropsko prvenstvo 2021. u konkurenciji odbojkašica igraće se od 19. avgusta do 5. septembra, a gradovi domaćini će biti Beograd (Srbija), Plovdiv (Bugarska), Kluž Napoka (Rumunija) i Zadar (Hrvatska).

Pored organizatora, plasman na EP izborilo je osam reprezentacija sa EP 2019. i to Turska, Italija, Poljska, Holandija, Nemačka, Rusija, Belgija i Azerbejdžan.

Preostalih 12 reprezentacija biće poznato posle kvalifikacija, koje bi trebalo da se završe sredinom januara, a plasman na EP će izboriti po dve prvoplasirane reprezentacije iz šest kvalifikacionih grupa.

Evropsko prvenstvo 2021. u konkurenciji odbojkaša igraće se u Češkoj, Estoniji, Finskoj i Poljskoj, gde će se odigrati polufinale i finale, od 2. do 19. septembra.

Plasman na šampionat je, pored organizatora, izborilo osam selekcija sa EP 2019 - Srbija, Slovenija, Francuska, Rusija, Italija, Ukrajina, Nemačka i Belgija.

Još 12 reprezentacija učesnica biće poznato posle kvalifikacija, iz kojih će plasman na prvenstvo Evrope izboriti sedam pobednika grupa i pet najboljih drugoplasiranih selekcija.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci