Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 05:00
Monaco - PSG
arenasport2
Na programu od 05:00
Kielce - Montpellier
arenasport3
Na programu od 05:30
Srbija - SAD
arenasport4
Na programu od 04:00
Rad - Crvena zvezda
arenasport5
Na programu od 05:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
13.07.2020. - 13:47

"Upumpavaju" u klub 150 MILIONA i kreću po Marka Grujića!

Guliver/Getty Images/Christian Kaspar-Bartke/Bongarts, Christian Kaspar-Bartke/Bongarts
Nemcima su izgleda porasli apetiti.

Herta se predomislila! Nakon što su pre par sedmica istakli da se Marko Grujić posle pozajmice sigurno vraća u Liverpul, sada stižu nove vesti.

Klub iz Berlina je sada zainteresovan da otkupi srpskog vezistu od šampiona Evrope i plati koliko je potrebno da bi i narednih godina nosio njihov dres!

Grujić je u prethodne dve sezone nosio dres Herte kao pozajmljen igrač Liverpula, a sada Nemci razmatraju da ga otkupe, uprkos rečima koje smo nedavno čuli:

"Sto posto je sigurno da će se sporazum o pozajmici između nas i Liverpula o Grujiću završiti 30. juna. Dogovoreno je da se vrati potom u Liverpul", kazao je sportski direktor Mihael Prec tom prilikom.

Sada "Kiker" prenosi da Herta ima novca da otkupi Srbina i ponudi mu prostor u timu koji u Liverpulu ne bi mogao da dobije. Razlog za to je što u Hertu stiže ulaganje od 150.000.000 evra!

Mediji širom Evrope su početkom jula preneli informaciju da softverski gigant "Tenor", koji je u vlasništvu "Gugla", ulaže ovaj novac u klub iz Berlina i to 50.000.000 evra ovog meseca, a ostatak u oktobru. Ova kompanija je do sada već "upumpala" 224.000.000 evra u Hertu, zbog čega su bili vlasnici 49.9 odsto kluba, što je maksimum po nemačkom modelu javnog vlasništva klubova.

Ipak, sada bi trebalo da "Tenor" postane većinski vlasnik, kao što je to slučaj u nekoliko izuzetaka u Bundesligi (poput Bajer Leverkuzena i Volfsburga) i zbog toga mnogi očekuju da će Herta želeti da se pokaže na tržištu.

Herta navodno razmatra da dovede i Amerikanca Vestona Mekenija iz Šalkea, takođe vezistu, ali očigledno je da će Grujić kao već dokazan i aklimatizovan u redovima Herte biti prioritet.

Bivši igrač Crvene zvezde sa Liverpulom ima ugovor do juna 2023. godine.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci