Serija A

Potrebno im je lečenje, ali neka pravda bude zadovoljena: Karlo Anćeloti bez samilosti za fudbalere-kladioničare

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.10.2023 18:21
Potrebno im je lečenje, ali neka pravda bude zadovoljena: Karlo Anćeloti bez samilosti za fudbalere-kladioničare Guliver

Priča o trojici poznatih italijanskih fudbalera i njihovom strastvenom klađenju na fudbalske utakmice, što im je inače kao profesionalnim fudblerima strogo zabranjeno, obišla je svet i zgranule mnoge ljude iz sveta sporta.

Između ostalih i Karla Anćelotija, trenera madridskog Reala, za čiji pojam Nikolo FađoliNikolo Zaniolo i Sandro Tonali zahtevaju stručnu pomoć. Kao i svako lice obolelo od te vrste zavisnosti. 

"To su velike greške, ti igrači su bolesni i potrebno im je lečenje! Sa naučne tačke gledišta, zavisnost od kockanja je bolest. Za mene je ovo, međutim, lični neuspeh i ne treba ga predstavljati kao mrlju celog italijanskog fudbala", jasan je zemljak trilinga protiv kog se vodi istraga. 

Trofejni Italijan, naravno, ne misli da ih to ikako amnestira od kazni. U ovom slučaju suspenzija do tri godine, ako se skupi dovoljno dokaznog materijala protiv pomenutih igrača. 

"Neka pravda bude zadovoljena. Po mom mišljenju, ovi momci su prekršili pravilo, što je sasvim jasno: ne možete se kladiti, vrlo je jednostavno. Svi mi koji smo posvećeni ovome smo svesni. Zapravo, pre početka svake sezone, izričito ste upozoreni da je to zabranjeno i da to ne treba da radite", kategoričan je Anćeloti.