La Liga

Anćeloti: Osećam suzdržanu sreću zbog titule, želimo u finale Lige šampiona

komentari (0)

Izvor: Tanjug

05.05.2024 11:25
Karlo Anćeloti Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Karlo Anćeloti

Kada je Karlo Anćeloti bio upitan u petak da li razmišlja da Real Madrid može već u subotu da se okiti 36. šampionskom titulom u Primeri La Ligi četiri kola pre kraja i kako će ona da se proslavi, rekao je da će o tome razmišljati tek kada se dogodi.

A, dogodila se već juče u prestonici Katalonije jer je Đirona pobedila Barselonu (4:2) i skinula priličan teret sa leđa "kraljevskom klubu" koji može sada da se posveti revanšu polufinala UEFA lige šampiona protiv Bajerna (prvi meč 2:2, sreda 21.00, TV Arena 1 Premium), ali i eventualnom finalu 1. juna na Vembliju.

"Može da se kaže osećam suzdržanu sreću. Najvažnija utakmica nam je veoma blizu. Zadovoljni smo pobedom, ali je bilo teško pripremiti ovaj meč pošto svi mislimo na Bajern. Neki drugi igrači su dobili šansu. Moramo da budemo strpljivi, sreda je blizu. Sada je najvažniji odmor i oporavak", rekao je Anćeloti.

Bajern je u Minhenu pokazao koliko je opasan bez obzira na turbulentnu sezonu bez trofeja u Bundesligi.

"Na osnovu onoga što vidim, svi smo mirni. Imaćemo vremena za slavlje, ali sada moramo 100 odsto da se koncentrišemo na meč, koji će biti odigran u sredu. Imamo veliku priliku, 90 minuta kod kuće za plasman u finale Lige šampiona. Ne postoji veća motivacija od toga", istakao je Anćeloti.