ABA liga

Obradović čestitao Zvezdi i naglasio: Posle prve utakmice sve mi je bilo jasno, na neke stvari ne možete da utičete

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.05.2024 23:45
Željko Obradović protiv Crvene zvezde MN Press
Željko Obradović protiv Crvene zvezde

Željko Obradović – Janis Sferopulos 0:6!

Ali to nije glavna vest, već da su košarkaši Crvene zvezde pobedili Partizan treći put u finalu plej-of serije i zasluženo osvojili sedmu titulu prvaka regiona.

Zvezda je bila bolja u sva tri meča, a posebno u drugom i trećem, gde je protivnika često ostavljala bez napadačkih rešenja, pa je "parni valjak" na momente delovao kao da je sezona tek počela i da pred ekipom period uigravanja, a ne sam kraj. 

Najtrofejnijem treneru Evrope ostalo je samo da čestita ekipi sa Malog Kalemegdana i da već sada počne da razmišlja o rekonstrukciji tima, kao i o bitkama van terena, jer lekciju koju je Partizan dobio na tom polju u proteklih nekoliko nedelja, mora da ga nauči da je i ta strategija, pored košarkaškog umeća, neophodna za najveće rezultate.

"Želim da čestitam Zvezdi na osvojenoj tituli", počeo ke Obradović svoje izlaganje na konferenciji za medije posle izgubljenog finala.

Igraćemo Evroligu

"Siguran sam da ćemo igrati Evroligu, jer je Partizan sve uradio da tako bude i klubovi koji odlučuju znaju to. Jasno je svima da Partizan zbog svega onog što predstavlja u ovom trenutku, zaslužuje da bude deo Evrolige. Nadam se, potrudićemo se, uradićemo sve da budemo članovi Evrolige, ovaj klub zaslužuje zbog 1.000 stvari, zbog tradicije, a i u ovom trenutku kako izgledaju naše utakmcie i koliko se o njima priča, probaćemo svi zajedno da se pripremimo i da sledeće godine budemo na boljem nivou u svim takmičenjima.

"Nije to važno, šest poraza u nizu. Rekao sam, kad se analizira, posle prve utakmice su meni bile jasne stvari. Posle prve utakmice je sve bilo jasno, kuda ide ova serija, i kako ide, i kako će da se odvija. Imaju stvari na koje ne možete da utičete. Možda vi to ne vidite, ja neću da insistiram i da pričam o tome. Zato sam i rekao, postoje neke stvari koje su neverovatne. Sad da pričam ja o detaljima, onome što mi vidimo... Čestitam Zvezdi još jednom, pobedili su. Velika škola za nas, a ja mislim da ABA liga ako želi da napreduje, neke stvari naprosto moraju da se menjaju. To je sigurno tako", naveo je Obradović tokom konferencije za medije..

Željko Obradović pričao je i o slučaju "Džejms Naneli" i koliko je sve to što se dešavalo u nedelju uticalo na ekipu Partizana.

"Da li je uticalo, koliko je uticalo... Ja sam zaista bio iznenađen kad su došli da mi kažu, mi smo imali trening od 10 taj trening pred utakmicu, ja sam pitao kad dolaze, oni dolaze u 11.30, ja sam završio pre 11. Upravo da se ne bismo sreli, nisam mislio da će se nešto dogoditi, jer nema razloga. Došli su ljudi, rekli su šta se desilo, krenule se u ovakve i onakve priče. Ko je, kako, zašto započeo, to je ružna slika i ja ne opravdavam, da li je igrač Zvezde započeo, šta je uradio...", rekao je Obradović i nastavio:

"Ne znam šta je Naneli uradio, nisam gledao sajtove, muka mi je bilo kad sam čuo da je došlo do te situacije, odluka da Naneli ne bude u timu je moja. Mislio sam da posle toga što se desilo jutros, proveo je u policiji ne znam koliko sati, on po mom mišljenju nije bio spreman da igra. To je odluka jer vodim računa o timu, stojim iza nje. Nemam nikakav razlog da ne verujemo Džejmsu u to što mi je ispričao, svako mora da odgovara za svoje postupke", nastavio je trener Partizana u dahu.

"Postoje organi koji će da se bave time, pominje se da nema nekih minuta sa videa, ne bih da ulazim u to. Žao mi je, mislim da je taj Lazarević izvanredan momak, žao mi je što je tako. Šta se dešavalo, ne znam i neću da ulazim u detalje. Žao mi je da se o tom nekom incidentu pred finale priča i da je to nešto što je dobilo toliko prostora da se priča o tome. Jedna situacija koja ne bi poželeo da se dogodi, svako treba da odgovara za svoje postupke", rekao je Obradović.

Partizanu sada ostaje šansa za trofej u domaćem šampionatu, a podsećanje na to bio je i povod da Obradović kaže nešto o takmičenju i srpskim sudijama.

"Pitao sam da mi kažu kada počinje takmičenje, niko nije znao. Rekli smo igračima, kalendar valjda postoji, ja sam pričao posle prve utakmice ABA lige da se napravi kalendar, daj Bože da neko igra nešto u Evropi, da mu treba predah, onda se u odnosu na to prave novi termini. Ova srpska liga, ne mogu da naprave precizne termine zbog ovoga, sad ćemo videti. Ne očekujem ništa dobro, jer naše iskustvo kad sude srpske sudije, to nije cirkus, to je malo više od toga. Kup, Liga, ja nemam problem da kažem. TO je tako, nitša ne očekujem, sve nam je jasno, kao što je ovim 20.000 ljudi jasno kako je išlo ovo finale", rekao je Obradović.