ABA liga

Zvezda oslabljena: Lazarević ne igra protiv Partizana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.05.2024 17:15
Stefan Lazarević, košarkaš kluba sa Malog Kalemegdana MN Press
Stefan Lazarević, košarkaš kluba sa Malog Kalemegdana

Košarkaše Crvene zvezde očekuje duel sa Partizanom u Areni (20.30), kojim bi mogli sebi da osiguraju naslov prvaka AdmiralBet ABA lige. Veliki incident obeležio je susret između večitih rivala, tako da su strasti podgrejane do maksimuma. 

Naime, Stefan Lazarević i Džejms Naneli upali su u konflikt iz kog je srpski košarkaš sa Malog Kalemegdana izvukao deblji kraj, završivši sa podlivom ispod levog oka. 

MN Press

Stefan Lazarević, košarkaš Crvene zvezde

Sada su isplivale informacije da košarkaš Zvezde usled zadobijenih povreda neće moći da nastupi na trećoj utakmici finalne serije sa crno-belima.

Podsećamo da su iz kancelarije šampionata Jadrana rekli su "da su upoznati sa incidentom i da su tim povodom poslali disciplinskog sudiju u Beograd, koji bi trebalo da doputuje pre početka utakmice kako bi prikupio što više informacija o događaju".

Iz ABA lige su naveli "da se ne osećaju nadležnim, jer se incident dogodio van košarkaškog terena", tako da ne moramo očekivati drakonske reprokusije za košarkaša "parnog valjka". Ono što ostaje, jeste činjenica da je već zahuktali derbi odjednom zadobio mnogo više netrpeljivosti, te da će eventualni povratak serije u halu "Aleksandar Nikolić" predstavljati veoma uzavreo teren kako za ekipe, tako i za sudije. 

Crvena zvezda vodi 2:0 u finalnoj seriji, koja se igra na tri pobede. Mečeve finalne serije šampionata Jadrana možete pratiti na kanalu Arena Sport Premium 1.

ABA liga, finalna serija

ponedeljak, 13. maj

Crvena zvezda - Partizan 85:82

sreda, 15. maj

Crvena zvezda - Partizan 80:73 (17:19, 21:19, 23.19, 19:16)

nedelja, 19. maj

Partizan - Crvena zvezda 20.30 (A1P)

* utorak, 21. maj

Partizan - Crvena zvezda 18.00 (A1P)

* subota, 25. maj

Crvena zvezda - Partizan 21.00 (A1P)

Serija se igra na tri pobede

 

Standings provided by Sofascore