ABA liga

Reagovalo i tužilaštvo: Odluka o gonjenju povodom tuče košarkaša nakon uzimanja izjava

komentari (0)

Izvor: Tanjug

19.05.2024 18:05
Košarkaši Partizana Džejms Naneli i Zek Ledej MN Press
Košarkaši Partizana Džejms Naneli i Zek Ledej

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da će odluku o krivičnom gonjenju nakon tuče košarkaša Partizana i Crvene Zvezde Džejmsa Nanelija i Stefana Lazarevića u Beogradskoj areni doneti nakon uzimanja izjava od svih svedoka incidenta.

Iz tog tužilaštva navode da je hodnik u kojem se dogodio incident pod video nadzorom i da je obavljen je uviđaj, kao i da će biti uzete detaljne izjave od svih osoba koje su prisustvovale incidentu kako bi bile utvrđene sve pojedinosti i kako bi bila doneta odluka o krivičnom gonjenju izvrsilaca krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Dodaje de da su ovlašćena lica iz Policijske stanice Novi Beograd obavestili javnog tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva da je direktor Košarkaškog kluba Crvena zvezda prijavio da je košarkaš Partizana Džejms Naneli naneo telesne povrede igraču Crvene zvezde Stefanu Lazareviću.

 


Intervencijom tog tužilaštva i policije utvrđeno je da je između dvojice igrača najpre je došlo do verbalnog sukoba, a zatim i do fizičkog kontakta, te da je Stefan Lazarević zadobio telesnu povredu usled udarca u lice i to u predelu slepoočnice.

Po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu obavljen je lekarski pregled Lazarevića i konstatovano je da je on zadobio laku telesnu povredu.

Kako su preneli pojedini mediji, do incidenta je došlo ranije danas u Beogradskoj areni, kada su se igrači mimoilazili prilikom smene ekipa na šuterskom treningu.

Košarkaši Partizana dočekaće večeras od 20.30 časova u Areni ekipu Crvene zvezde u trećem meču finala plej-ofa ABA lige. Crvena zvezda vodi 2:0 u finalnoj seriji, koja se igra na tri pobede.

Utakmicu možete pratiti u dikretnom prenosu na Areni 1 Premium.