ABA liga

Iz Zvezde tvrde pred treći meč finala AdmiralBet Aba lige: Naneli udario Lazarevića, mora da bude diskvalifikovan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.05.2024 13:52
Džejms Naneli MN Press
Džejms Naneli

Ne baš lepa uvertira stiže pred treću utakmicu finalne serije AdmiralBet Aba lige koja će se od 20.30 časova (TV Arena 1 Premium) odigrati u "Štark areni".

Naime, iz Crvene zvezde su izdali zvanično saoštenje u kojem tvrde da je u toku današnjeg dana prilikom slučajnog susreta u najvećoj srpskoj dvorani, prilikom mimoilaženja, košarkaš Partizana, Dežjms Naneli u glavu udario prvotimca crveno-belih Stefana Lazarevića i naneo mu teške telesne povrede.

"KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost da je u nedelju u prepodnevnim časovima, igrač našeg prvog tima Stefan Lazarević zadobio povrede koje se karakterišu kao 'teške telesne' nakon fizičkog napada od strane igrača KK Partizan Džejmsa Nanelija. Incident se dogodio pre početka prepodnevnog treninga našeg tima u 'Štark areni", a tom prilikom Stefan Lazarević je zadobio povrede", stoji u saopštenju crveno-belih i dodaje se:

 

 

"KK Crvena zvezda najoštrije osuđuje ovaj akt, a zbog težine povrede očekujemo reakciju MUP koji u ovim trenucima uzima izjave i vrši uviđaj, ali i pravosudnih organa i sudova, jer se ovo delo po Krivičnom Zakonu Republike Srbije vodi kao 'nanošenje teških telesnih povreda'. Takođe, očekujemo i hitnu reakciju ABA lige na incident koji je nezabeležen u istoriji ove lige i sa ovakvim posledicama. KK Crvena zvezda Meridianbet upozoravao je na detalje sa prethodnih utakmica koji nisu sankcionisani od strane sudija tokom mečeva, ali i disciplinskih organa lige naknadno, a jedan od tih detalja je udaranje i davljenje Džejmsa Nanelija na utakmici broj 2 upravo na našem igraču Stefanu Lazareviću."

Iz Crvene zvezde naglašavaju da ovaj napad prevazilaze sve granice sporta i normalnog, i da očekuju hitnu reakciju svih odgovornih!

"KK Crevna zvezda Meridianbet je hitno već podneo disciplinsku prijavu nadležnim organima ABA lige, sportskom  direktoru Miliji Vojinoviću, kao i disciplinskom sudiji i ostalim organima lige! Očekujuemo da igrač KK Partizan Džejms Naneli bude diskvalifikovan i privremeno udaljen iz takmičenja. U suprotnom ta utakmica ne može i neće biti regularna, i ne može se osigurati bezbednost u utakmici i svih aktera iste od težih incidenata", navode u Zvezdi.

Iz Partizana se za sada nisu oglašavali ovim povodom