Novak Djoković

Nadam se da će Đoković igrati večno: Boris Beker fasciniran Srbinovim preokretom u maratonu protiv Alkaraza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.08.2023 15:33
Nadam se da će Đoković igrati večno: Boris Beker fasciniran Srbinovim preokretom u maratonu protiv Alkaraza Guliver

Ko voli tenis nije zažalio što je satima sedeo uz televizor, gledajući spartansku borbu Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza u finalu Mastersa u Sinsinatiju, jer su nas Srbin i Španac počastili neverovatno kvalitetnim i uzbudljivim duelom, sa pregršt poteza iz rubruike "verovali ili ne", preokreta, radosti, tuge...

I Boris Beker je još pod utiskom pobede svog nekadašnjeg trenerskog pulena iz Beograda, kom su "osveta" za Vimbldon i titula klizili iz ruku kada je ustao, uspravio se i krenuo da igra kao da je pitanje života i smrti, a ne samo jedan u nizu trofeja sa ATP turnira serije 1.000. 

"Nadam se da će Đoković igrati zauvek!", izjavio je zadivljeno legendarni nemački teniser i osvajač šest Grend slemova, pa impresionirano dodao "Postoje neki dueli kada vaše tenisko srce kuca ubrzano. Bio je to sjajan meč u Sinsinatiju, ne možete zamisliti ništa bolje". 

Đokovićevom bivšem treneru posebno su se dopale relacije najvećeg tenisera sveta svih vremena i momka šred kojim je grandiozna budućnost sa njihovim trenerima, Goranom Ivaniševićem i Karlosom Fererom. 

"Ono što mi se posebno svidelo sa Alkarasove strane jeste njegov trener. Bilo je lepo slušati Karlosa posle svakog poena. Postavlja se pitanje ‘da li je trener važan?‘. Mislim da je to pitanje dobilo odgovor tokom ovog finala, takođe i sa Novakove strane čiji je trener ustao i glasno ga podržavao. To je ono što želite da vidite, čista emocija i strast. Tako su obojica ostavili srce na terenu", zaključio je Beker.

Uoči Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država (28. avgust - 10. septembar), na kom Đoković juri 24. Grend slem šampionsku recku.