ATP

Loše vesti stižu iz Italije: Janik Siner zbog povrede propušta i Rolan Garos?

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

14.05.2024 14:02
Italijanski teniser, Janik Siner Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini
Italijanski teniser, Janik Siner

Italijanski teniser, Janik Siner mogao bi da propusti i Rolan Garos zbog povrede kuka, prenose italijanski mediji. Još uvek nije zvanično, ali sve veće su šanse da osvajač Australijan Opena ne zaigra u Parizu.

Siner je zbog povrede predao meč u četvrtfinalu ATP Mastersa u Madridu, te je tada Felik Ože Aljasim prošao u polufinale. Verovalo se kako Italijan ne želi da pogorša povredu kako bi se spremio za Master u Rimu. Ipak, povreda je izgleda ozbiljnija nego što se u prvi mah činilo.

Nakon pregelda u Torinu, italijanski mediji pišu kako u stručnom štabu mladog tenisera veruju kako bi najbolje bilo da se Rolan Garos preskoči i da Siner započne pripreme za sezonu na travi. "Gazzeta dello Sport" piše kako su i preporuke doktora da ne zaigra na turniru u Parizu.

Italijan je i ranije govorio o tome kako ne želi da rizikuje karijeru samo zbog jednog turnira. Plan je da na sredu odradi trening, a nakon toga i donese odluku da li će igrati na drugom Grend slemu u sezonu.

Ono što je zanimljivo jeste činjenica da bi Siner mogao da preuzme prvo mesto na ATP listi čak i ako propusti Rolan Garos. Potrebno mu je "samo" da Novak Đoković ne uđe u finale turnira u francuskoj prestonici.