La Liga

Petica Madriđana protiv Alavesa, Belingem i Vinisijus vodili do nove pobede

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.05.2024 23:27
Fudbaleri Reala iz Madrida, potvrdili su šampionsku formu Tanjug/AP Photo/Jose Breton)
Fudbaleri Reala iz Madrida, potvrdili su šampionsku formu

Real Madrid je potvrdio šampionsku formu i sa pet golova u mreži ispratio Alavesa kući. Posao su izabranici Karla Anćelotija završili već posle pola sata igre, a na odmor su otišli sa tri gola prednosti,a u nastavku utakmici samo su "dokrajčili" rivala.

Italijan je samo malo "promešao" karte, Ridinger je ostao na klupi, ali je zato tu bila "udarna" trojka, Belingem, Vinisijus i Rodrigo, ujedno i glavni "krivci" za još jednu ubedljivi pobedu Madriđana.

U meču bez takmičarskog značaja za obe ekipe, finalista Lige šampiona došao je do prednosti već u 10. minutu, preko Belingema.

 

 

Toni Kros je poslao precizan centaršut u šesnaesterac. Engleski reprezentativac je savršeno primio loptu i odmah šutirao na gol. Nemoćan je bio golman Alavrsa, jer se lopta od stative odbila u mrežu. 

Nije se dugo čekalo na drugi gol. Kamavinga je posle prodora sa desne strane, kao na tacni poslao loptu do Vinisijusa, a Brazilac takve poklone uvek koristi. Sa pet metara poslao je loptu u mrežu za 2:0.

 

 

I kada su svi očekivali kraj prvog dela utakmice, Madriđani su uspeli da postignu i treći gol.

Valvedere je na pasa Belingema, odlično ušao iskosa sa desne strane, a zatim je gađao bliži ugao golmana Alavesa i pogodio za 3:0.    

 

 

Ništa se u igri Reala nije menjalo ni u nastavku igre. Iako su imali ogromnu prednost "glad" za pobedom nije jenjavala. Opet su u 70. minutu sjajno sarađivali Belingem i Vinisijus za još jedan pogodak. Reprezentativac Engleske, video je Brazilca kako utrčava između dvojice igrača gostujuće ekipe. Za Vinisijusa je ovo bila "laka" situacija iz koje ne može da promaši - 4:0.

 

 

Moglo je na kraju da bude i ubedljivije, ipak, Valvedere je promašio dobru šansu u 76. minutu. Ono što je on propustio, nije Arda Guler, deset minuta pre kraja utakmice, mada je veliku pomoć imao od Rodriga. Lopta se posle njegovog šuta odbila tačno na nogu Turčinu, kome nije bilo teško da je pošalje u mrežu - 5:0.

 

Igre u La Ligi samo nagoveštavaju kako će Madriđani izgledati 1. juna na Vembliju, a tamo će se u finalu Lige šampiona sastati sa Borusijom iz Dortmunda.

 

La Liga, 36. kolo

utorak 

Osasuna - Majorka 1:1 (1:0)
/Monkajola 14 - Darder 65/

Real Madrid - Alaves 5:0 (3:0)
Belingem 10, Vinisijus 27, 70, Valvedere 45+1, Guler 81/

Đirona - Viljareal 

sreda

Rajo Valjekano - Granada 19.30 (AS5)

Sevilja - Kadiz 19.30 (AS4)

Selta - Atletik 22.00 (AS1)

Hetafe - Atletiko 22.00 (A1P) 

četvrtak

Las Palmas - Betis 19.30 (A2P)

Almerija - Barselona 21.30 (A1P)

Real Sosijedad - Valensija 22.00 (A2P)

Standings provided by Sofascore