ATP

Hamad Međedović pružio lavovski otpor favorizovanom Medvedevu, na kraju rimske bajke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.05.2024 22:00
Hamad Međedović, srpski teniser, Guliver/AP Photo/{photograper
Hamad Međedović, srpski teniser,

Hamad Međedović odigrao je strašnu partiju protiv  Danila Medvedeva, ali nije uspeo da ga zaustavi u trećem kolu Mastersa u Rimu i nastavi svoju tenisku bajku u "večnom gradu"- 1:2 (6:7, 6:2, 5:7). 

Prvi set počeo je brejkom četvrtog reketa sveta, a kako je Rus već u sledećem duplirao vođstvo činilo se da će mu stvari ići od ruke. Međutim, 121. singl igrač na svetu nije se dao zastrašiti, baš suprotno, nastavio je da lovi greške rivala i pokazuje čime je to eliminisao, takođe, bolje rangirane Alekseja Popirina i Alehandra Davidoviča Fokinu.

Jeste Danil napravio još jedan brejk, za 5:4, međutim Hamad je pre i posle toga uzvratio na isti način, pa je s 5:5 bitku uveo u vrlo dramatičnu fazu. Kako su onda obojica sačuvala prednost na svoj servis moralo se u taj-brejk. I u doigravanju je bilo gusto. Mada je Rus konstantno imao prednost morao je svojski da se oznoji za 7:5. 

Tako ohrabren, u drugom setu Srbin je dodatno pojačao pritisak na apsolutnog favorita, ali tako da nije gubio fokus i srljao od prevelike želje da skine veliki "skalp". Prvim brejkom, za 2:1, krenuo je po setovsko izjednačenje, a drugim izašao iz autsajderskog šinjela, jer je 5:2 bilo nedostižno za "baćušku". 

Usledila je odlučujuća runda žestoke razmene udaraca na Centralnom terenu teniskog kompleksa u prestonici Italije, u kom su obojica koristila ili propuštala šanse. Medvedev se odlepio brejkom u 4. gemu (3:1), Međedović mu se revanširao istom metodom za 3:4, pa odbranio svoj gem (4:4).

Autsajder iz Novog Pazara došao je do 30:30 u sledećem gemu, ali nije dobio šansu za rezultatski preokret. Kao što je nije dao starijem protivniku u narednom gemu, ali ni ovaj njemu u 11. gemu. Imao je i dva puta novi taj-brejk u šaci, pa ipak nije uspeo da izdrži. Iskusniji Medvedev je novim brejkom prošao dalje. 

Posle velikih dva sata i 50 minuta borbe sa "mladim lavom" sa Balkana.