Novak Djoković

Boris Beker "otvorio dušu" o vremenu provedenom u zatvoru: Tamo ste samo broj, niko i ništa!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.11.2023 19:08
Boris Beker "otvorio dušu" o vremenu provedenom u zatvoru: Tamo ste samo broj, niko i ništa! MN Press

Legenda "belog sporta" i bivši trener Novaka Đokovića, Boris Beker proveo je osam meseci u zatvoru u Velikoj Britaniji zbog utaje poraza i drugih finansijskih malverzacija. A, danas je u intervjuu za "Ekip" otkrio kako mu je bilo iza rešetaka.

Podsetimo, Beker je hteo da napravi prevaru prikrivanjem novca i lažiranjem bankota, kako ne bi platio zaostala dugovanja. Zbog toga je prvobitno osuđen na 2.5 godine zatvora, ali je pomilovan zbog dobrog ponašanja uoči prošlog Božića, kada je proteran u Nemačku.

"U zatvoru me niko nije zvao po imenu. Bio sam samo broj. Tamo ste niko i ništa. Nikoga ne interesuje šta ste bili pre dolaska u to grozno mesto. Međutim, tamo sam otkrio osobu kakvu sam nekada bio. Naučio sam tešku lekciju, veoma skupu i bolnu. Neke stvari se dogode iz razloga, cela ta priča ima veoma važnu notu i dobru za mene jer sam mnogo toga naučio o sebi", rekao je od nedavno trener Holgera Runea.

Najmlađi šampion Vimbldona se potom osvrnuo na razmaženost kod pojedinih tenisera na ATP turu.

"Kada čujem da se igrači žale na pritisak koji osećaju u nekim važnim susretima, ja se nasmejem. Kada čujem da se igrači žale na kvalitet hrane na turnirima, ja se nasmejem. Kada čuje igrače da se žale na treninge i na uslove za igru, ja se nasmejem. To je ništa u poređenju sa vremenom u zatvoru. Prve i poslednje noći nisam spavao nijedan sekund", podvukao je Nemac.