Nikola Jokić

Za "najvećeg lajavca NBA" dilema ne postoji: Jokić je najbolji stranac u istoriji lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.05.2024 13:34
"Najveći lajavac NBA" Čarls Barkli Guliver/Damairs Carter
"Najveći lajavac NBA" Čarls Barkli

U noći između srede i četvrtka NBA će objaviti dobitnika MVP nagrade za sezonu 2023/2024. Poslednje tri godine Nikola Jokić je dva puta osvajao prestižno priznanje za najboljeg igrača najjače košarkaške lige sveta, a prošle sezone, po mnogima nezasluženo, u foto-finišu ga je pretekao Džoel Embid, da bi srpskom asu pripala nagrada za najkorisnijeg igrača finala lige.

Nikola Jokić je i ove sezone prvi kandidat za MVP NBA lige, a te šanse su još više uvećane posle izjave legendarnog Čarlsa Barklija. Za njega je Srbin najbolji stranac u istoriji lige, bolji je čak i od Dirka Novickog.

"Dirk je bio najbolji vanamerički košarkaš koji je igrao u NBA sve dok se Jokić nije pojavio. Hakim Olajdžuvon? Na njega ne mogu da gledam kao stranca, jer je sa SAD osvojio zlato", rekao je Barkli.

 

 

Najpoznatiji "lajavac" u istoriji NBA ističe da Jokić nikada ne prestaje da ga impresionira. U nedavno završenoj seriji plej-ofa između Denvera i Lejkersa, Barkli je hvalio Erona Gordona i Džamala Mareja, a onda je bacio pogled na statistiku i video da je Nikola Jokić ubedljivo ispred svih.

"Postoje dve priče o kojima se ne priča dovoljno – Kari i Jokić. Golden Stejt je morao da donese odluku da li će ostaviti Elisa ili Karija, a isto se desilo u slučaju Denvera, gde su igrali Jokić i Nurkić. Svi su se čudili što su prvi izabrali Karija, a drugi Jokića. Jedan je osvojio četiri šampionska prstena, a drugi će tek. Promenili su celu istoriju franšiza, to je neverovatno, napravili su vrhunske odluke, a bile su jako teške", rekao je Čarls Barkli.