NBA

Nikola Jokić je ponovo ispisao istoriju: Niko pre njega nije imao ovakvu sezonu u NBA ligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.04.2024 08:26
Nikola Jokić Tanjug/AP Photo/Brandon Dill
Nikola Jokić

Ligaški deo NBA sezone je završen, na programu su mečevi doigravanja, a u isto vreme došao je trenutak da se podvuče crta ko je šta uradio u prethodne 82 utakmice. 

Svaki ljubitelj košarke, naravno, ima svog favorita za MVP titulu, ali ukoliko bismo gledali samo i isključivo brojke ostvarene na terenu, bez mešenja ličnih aspiracija i emocija, najbolji košarkaš regularnog dela najkvalitetnije lige na svetu je Nikola Jokić.

Centar Denvera je sa 708 asistencija drugi najbolji pakare lige, sa 976 uhvaćenih lopti je treći najbolji skakač, sa ubačenih 2.085 poena peti na listi najboljih strelaca, a sa 108 uhvaćenih lopti osmi najboji kradljivac lige. I kao šlag na tortu podatak d aje Jokić prvi igrač u istoriji koji je uspeo da ligaški deo sezone završi u TOP 10 sve četiri statističke kategorije.

 

 

Srpski repreuntativac je u tek završenom ligaškom delu sezone odigrao 79 utakmica, čime ispunjava uslov da se upusti u MVP trku, prosečno je po utakmici postizao 26,4 poena, imao 12,4 skokova, devet asistencija i 1,4 ukradenu loptu po meču.

Navijači širom sveta očekuju da Jokić u plej-ofu pokaže još više svoje košarkake magije i uzbuđeni su zbog toga, ali Nikola Jokić je uzbuđen zbog nekih drugih stvari.

"Iskren da budem, uzbuđen sam zbog toga što ću dobiti nekoliko slobodnih dana i što ću biti u mogućnosti da provedem vreme sa svojom čerkom na bazenu", u svom stilu je odgovorio Jokić.