Nikola Jokić

Nikola Jokić lider u trci za MVP, ali nezadovoljan: Denver stagnira u igri, odbrana nam je jako loša

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.11.2023 17:46
Nikola Jokić lider u trci za MVP, ali nezadovoljan: Denver stagnira u igri, odbrana nam je jako loša Tanjug/AP Photo/David J. Phillip

Denver Nagetsi su izgubili tri od poslednje četiri utakmice u NBA ligi i pred duel sa Hjustonom (subota, 2.00) Nikola Jokić je iskreno konstatovao da igra šampiona stagnira i naveo da je odbrana njegove ekipe loša.

Nju Orleans im je ubacio 115, Klivlend 121, a Orlando 124 poena.

"Jednostavno, rivali su bili bolji od nas. Igrači Orlanda su u ofanzivnoj fazi, pod košem, radili šta su hteli. Mislim da malo stagniramo u poslednje vreme. Možda nam je potrebno malo više kretnje u odbrani. Naša odbrana je sada stvarno loša", istakao je Jokić", prenose američki mediji.

 

 

Šampionu nedostaje Džamal Marej, kompletan pritisak na svojim plećima iznosi Jokić i bez obzira na njegov 111. tripl-dabl u karijeri, sa 10 pobeda i pet poraza pali su na treće mesto po učinku u Zapadnoj konferenciji. Protiv Hjustona će Denver imati priliku za popravni,  Marej će izvesno propustiti i ovaj susret.

"Mi ne treba da pobeđujemo zbog nas samih, već to moramo da činimo za igrače koji su pored nas", istakao je Jokić.

 

 

Sajt NBA je u svom redovnom preseku naveo da je statistički gledano Nikola Jokić lider u trci za MVP priznanje posle 15 odigranih mečeva, slede ga Luka Dončić, Džoel Embid, Šej Glidžis.Aleksander, Džejson Tejtum...