ATP

Rubljov novi šampion Madrida - Kanađanin pokazao zube i pao u trećem setu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.05.2024 21:35
Ruski teniser, Andrej Rubljov Tanjug/AP Photo
Ruski teniser, Andrej Rubljov

Andrej Rubljov, ruski teniser, osvojio je turnir serije 1000 u Madridu savladavši sa 2:1 (4:6, 7:5, 7:5) po setovima Kanađanina Feliksa Ožea-Alijasima. 

Rubljov je posle preokreta i skoro tri sata igre došao do druge titule na Mastersima, a prve u glavnom gradu Španije. Prvu je osvojio u Monte Karlu prošle godine.

 

 

Ože-Alijasim je otvorio meč furiozno i napravio brejk u prvom gemu meča. Potom je svoju prednost povećao, uzevši servis Rusu u petom gemu, ali mu je Rubljov već u sledećem vratio istom merom. Ipak, osmi teniser sveta nije uspeo da ponovi uspeh, tako da je Kanađaninu pripao prvi set. 

U drugom je viđena velika borba. Oba igrača su osvajala poene na svoj servis, ali je bilo jasno da se Rubljov razgoropadio. Mnogo se ruski teniser bolje kretao nego na otvaranju susreta, a nagrada za dobru igru stigla je na u samoj završinci, kada je pri svojoj prednosti 6:5, onemogućio protivniku da pobedu traži u taj-brejku, i tako izjednačio rezultat sa semaforu. 

Praktično je identičan razvoj situacije viđen u poslednjem setu, tako da je , postao je prvi igrač koji je osvajao Madrid u singlu i dublu, s obzirom na to da je prošle godine podigao trofej sa zemljakom Karenom Hačanovom.

Osmom teniseru sveta sada ostaje da se priprpremi za velike izazove koji mu dolaze na predstojećem Grend Slemu, Rolan Garosu. Podsećamo, danas se pojavila informacija da Janik Siner možda neće nastupiti u prestonici Francuske, tako da bi izostanak jednog od "najvrelijih" igrača trenutno, mogao da bude mala šansa za Rusa da napravi veliki iskorak. 

 

Cup tree provided by Sofascore