Vesti iz fudbala

Brži je od mene, ali možemo da se trkamo: Mbape spreman da izađe na crtu Boltu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.05.2024 12:19
Kilijan Mbape Tanjug/AP Photo/Alvaro Barrientos
Kilijan Mbape

Reprezentativac Francuske u fudbalu, Kilijan Mbape voleo bi da izađe na megdan legendarnom atletičaru Juseinu Boltu i odmeri se sa njim u trci na 100 metara.

Prvtoimac PSŽ-a jeste svestan da je svetski rekorder u najatraktivnijoj sprinterskoj disciplini brži odnjega, ali misli da bi ta trka bila vrlo zabavna.

 

 

"Bolt je veliki šampion i ja se zaista divim svemu onome što je on uradio u svojoj karijeri. Ne govorim ovo zbog toga što je on nedavno rekao neke pohvalne reči o meni, već zaista to mislim. On je jedan od najvećih sportista u modernoj istoriji", rekoa je Mbape, a zatim dodao:

"Što se same trke tiče, video sam da je Bolt rekao kako bi voleo da mu izađem na crtu i spreman zsm za to. On je, naravno, brži od mene, pobedio bi me bez problena, ali mislim da bi ta trka bila veoma zabavna. Hajde da je održimo."

Penzionisani atletičar sa Jamajke i dalje je vlasnik rekorda u trci na 100 metara koji iznosi 9,58 sekundi zbog čega je dobio epitet "najbrži čovek u istoriji", dok Mbape istu deonicu pretrči za 10.9 sekundi.