La Liga

Predsednik Reala u Parizu na ručku sa Mbapeom i Makronom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.05.2024 18:08
Karlo Anćeloti i Florentino Perez Guliver/AP Photo/Andres Kudacki)
Karlo Anćeloti i Florentino Perez

Kada je majka Kilijana Mbapea novinarima juče rekla "znate vi dobro gde će Kilijan igrati", a mediji objavili da se čeka završetak finala UEFA Lige šampiona 1. juna kako bi se i oficijalno potvrdilo da jedan od najbiolji igrača napadača stiže u Real Madrid, malo ko je očekivao da će se danas predsednik "kraljevskog" kluba Florentino Perez danas na ručku sastati sa igračem PSŽ, ali i predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.

Perez je u Pariz stigao kao gost FIFA koja je je organizovala svečani ručak povodom 120 godina postojanja. A, domaćin ručka je bio niko drugi nego predsednik Francuske Emanuel Makron i to u Jeliseju, a jedan od gostiju Kilijan Mbape. Kako navodi "Marka", Makron će pokušati da utiče na Pereza da se ukloni jedan dekret poslat iz Madrida u FIFA a u kome se ističe da Real "neće puštati igrače da igraju na Olimpijskim igrama".

 

 

Makron ima želju da Mbape predstavlja Francusku na olimpijskom turniru, ali ne samo on već i ostali "galski petlovi" iz Reala - Oreljan Čuameni, Eduardo Kamavinga, Ferlan Mendi. Madriđani su se vodili jasnom činjenicom da će većina igrača posle finala UEFA Lige šampiona odmah otići u svoje selekcije na pripreme za EURO, ali i Kopa Amerike, te da se OI u Parizu igra od 24. jula do 9. avgusta, što znači da će neki od njih preskočiti kompletne pripreme kluba. Koliko će Makron uspeti da utiče na Pereza ostaje da se vidi.

Čelnik Reala imaće i sastanak sa kolegama iz Pari sen Žermena, a tema će biti Mbape. Moraće Madriđani da traže dozvolu od Parižana da predstave novog igrača pre početka EURO 2024. godine, a ako im to ne dozvole moraće da sačekaju 1. jul.