Vesti iz fudbala

Ne razmišljam o odlasku, osvojili smo trofej, hoću da uživam: Kilijan Mbape i dalje drži ceo svet u neizvesnosti

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.01.2024 08:40
KIlijan Mbape Tanjug/AP Photo/Michel Euler
KIlijan Mbape

Trijumfom nad Tuluzom u Trofeju šampiona, fudbaleri PSŽ-a su osvojili 12. trofej u ovom takmičenju po čemu su ubedljivo najjuspešnija ekipa u Francuskoj, a Kilijan Mbape je stigao do 111. pogotka u dresu "svetaca".

Reprezentativac Francuske je tako pretekao Edisona Kavanija na listi najboljih golgetera kluba, a nakon meča je još jednom pričao o mogućnosti da napusti "Park prinčeva" i pređe u Real Madrid, budući da mu na leto ističe ugovor sa klubom iz Pariza.

"Još nisam doneo nikakvu odluku o mojoj budućnosti, niti sam, iskren da budem, razmišljao o tome Pred nama je još mnogo posla, imamo velike ambicije i želim da budem maksimalno fokusiran. Prošle godine do maja nisam uopšte razmišlajo o preleznom roku, pa tako neću ni ove godine", rekao je Mbape i dodao:

 

 

"Sa ljudima iz kluba imam čvrst dogovor i šta god da se desi na kraju sezone nijedna strana neće ostati oštećena. Najvažnje u ovom trenuku je to što smo osvojili još jedan trofej, želim da uživam u tome".

Kilijan Mbape je ponovio da se oseća srećno u svom sadašnjem klubu i da sa trenerom Lusiom Enrikeom i pored nesporazuma na početku sezone ima sjanu saradnju.

"Trener ima svoje ideje i mi smo tu da im se prilagodimo, a bez obzira koliko ste dobar igrač za to je potrebno vreme. On ima običaj da mi kaže kako kvalitetni igrači mogu da igraju na više pozcija u timu, a kako za sebe mislim da nisam loš fudbaler, trudim se da se prlagodim onom što od mene traži, pa sam tako protiv Tuluza igrao u sredini terena. Tu sam da pomognem na koji god način treba i na svakom narednommeču ću dati sve od sebe da budem bolji nego na prethodnom kako bi PSŽ nastavio da ostvaruje velike rezultate", rekao je nadač francuske ekipe.