Vesti iz fudbala

Zna se ko je najbolji u Francuskoj: Rutinska pobeda Parižana u Superkupu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.01.2024 22:39
Fudbaleri Pari Sen Žermena Tanjug/AP Photo/Michel Euler
Fudbaleri Pari Sen Žermena

Ni trunke neizvesnosti nije bilo u Superkupu Francuske na "Parku Prinčeva". Pari Sen Žermen je nakon dominantnog izdanja savladao Tuluz i tako podigao prvi trofej pod vođstvom Luisa Enrikea. 

Već nakon tri minuta igre, Kang In Li je doneo vođstvo aktuelno šampionu Francuske, a asistenciju je upisao Ousman Dembele. Samo jednom u prvih 45 minuta je Tuluz uspeo da pripreti domaćinu. Sa druge strane, Parižani su svoju šansu iskoristili u pred kraj prvog dela igre kada je se Kilijan Mbape upisao u strelce. Solo prodorom je Francuz našao prostor i lako matirao Giljamea Restesa sa ivice šesnaesterca.

U drugom poluvremenu domaćin je uglavnom držao loptu u svojim nogama i tako diktirao tempo utakmice. Tuluz prosto nije uspevao da ozbiljnije ugrozi Đanluiđija Donarumu. Tim Luisa Enrikea sa druge strane gotovo da nije ni pripretio protivničkom golu tokom drugog perioda igre. Na kraju je statistički dominirao gostujući tim, ali im to i dalje nije bilo dovoljno ni da postignu utešni gol protiv šampiona.

Ovo je 12. titula Pari Sen Žermena kada je u pitanju Superkup Francuske, što ih čini ubedljivim rekorderima kada je u pitanju ovaj trofej.